Руският президент Владимир Путин поиска клетва за вярност от членовете

...
Руският президент Владимир Путин поиска клетва за вярност от членовете
Коментари Харесай

Путин иска клетва за вярност от членовете на Вагнер

Руският президент Владимир Путин изиска клетва за честност от членовете на " Вагнер " и други частни военни организации. Това е записано в декрет, подписан от него през вчерашния ден - единствено два дни след самолетната злополука, в която се счита, че е умрял водачът на " Вагнер " Евгений Пригожин.

Клетва за честност към Русия би трябвало да постави всеки, който взе участие във военните дейности в Украйна, оказва помощ на съветската войска и служи в елементи за териториалната защита. В декрет на Владимир Путин, оповестен от Кремъл през вчерашния ден, се прецизира, че клетвата гласи прецизно да се извършват заповедите на съветското военно командване, и тя се отнася за:

" Лица, постъпващи или постъпили в доброволчески формирования и други лица, съдействащи за осъществяването на дилемите, предоставени на съветските въоръжени сили ".

Според анализатори, представени от Би Би Си, указът на Путин е част от опитите му да откри по-строг надзор над " Вагнер ". След несполучливия протест през юни хиляди бойци на групата се трансферираха в Беларус, чийто президент Александър Лукашенко в това време удостовери уговорката си, че ги приема.

" Ще осъществим всичко контрактувано с Пригожин и другите командири. Така че " Вагнер " ще продължи да съществува в Беларус, без значение срещу чия воля е това ", сподели Лукашенко.

Наемническата войска на практика е без водач след самолетната злополука, при която се счита, че е умрял Евгений Пригожин. Кремъл към този момент се въздържа да удостовери публично гибелта му с аргумента, че изчаква заключенията на следствието, съобщи Българска национална телевизия.

До момента са открити " черните кутии " на самолета, както и други предмети и документи. Пресслужбата на съветския Следственеи комитет оповестява, че се прави и ДНК експертиза за определяне самоличността на десетимата на борда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР