Руският президент Владимир Путин подписа закона, определящ възрастовите граници за

...
Руският президент Владимир Путин подписа закона, определящ възрастовите граници за
Коментари Харесай

Путин подписа - възрастовата граница за военна служба се вдига до 30 г.

Руският президент Владимир Путин подписа закона, определящ възрастовите граници за наложителна наборна военна работа в страната от 18 до 30 години. Документът е обнародван на съветския формален портал за правна информация, съобщи ТАСС.

Според новите правила горната възрастова граница за отблъскване на казармата се усилва с три години - от 27 на 30. Долната граница остава непроменена.

Нормативният акт влиза в действие от 1 януари следващата година.

Путин подписа и закон, забраняващ на жителите, подлежащи на наборна военна работа, да напущат границите на Русия. За начало на ограничаващия интервал се приема моментът на изпращането на повиквателната по месторабота или местообучение за явяване във военното окръжие.

Законът не разрешава на наборниците и да напущат Русия от деня, в който повиквателната бъде вписана като връчена в регистъра, съобщи Българска телеграфна агенция.

В текста на нормативния акт се прецизира, че възбраната се вкарва единствено като краткотрайна мярка, имаща за цел да се подсигурява, че жителят ще се яви във военното окръжие. Решението за възбраната се издава от военното окръжие в деня на изпращане на повиквателната. Преди тя влизаше в действие от момента, в който повиквателната се смяташе за връчена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР