Руският президент Владимир Путин подписа закон за мерките в подкрепа

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за мерките в подкрепа
Коментари Харесай

Путин разреши на руските авиокомпании да ползват чуждестранни самолети

Руският президент Владимир Путин подписа закон за ограниченията в поддръжка на гражданската авиация, който дава опция да се записват правата върху задгранични самолети, наети от съветски компании, както и да им се издават вътрешни документи за летателна валидност. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация, оповестява ТАСС.

Измененията във Въздушния кодекс на Руската федерация и редица законодателни актове разрешават на съветските самолетни компании да запазят флота от задгранични самолети и дават опция за употреба на самолети по вътрешни направления. Сертифицирането на цивилен самолети ще се прави с присъединяване на сертифициращи центрове и изпитателни лаборатории, условията за които ще се дефинират от Министерството на превоза.

Както е посочено в обяснителната записка, законът има за цел да резервира флота от задгранични самолети от операторите на Руската федерация, с цел да обезпечи непрекъснатото действие на дейностите в региона на гражданското въздухоплаване като част от приемането на антисанкционни ограничения.

Документът също по този начин планува отсрочване от 1 януари 2022 година за 31 декември 2023 година на крайните периоди за узаконяване на механически средства за обезпечаване на транспортната сигурност, което „ ще разреши на субектите на транспортната инфраструктура да преразпределят финансовите средства, нужни за процедурата по узаконяване “, се споделя в съпътстващите материали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР