Руският президент Владимир Путин подписа закон, който ще му позволи

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, който ще му позволи
Коментари Харесай

Путин подписа закон, с който има право на още два президентски мандата

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който ще му разреши да бъде определен още два пъти за държавен глава, заяви Би Би Си.
Документът беше признат в сходство с промените в конституцията, които също бяха препоръчани от Путин.
 Путин разкри за какво не се е ваксинирал обществено Путин разкри за какво не се е ваксинирал обществено
Президентът на Русия Владимир Путин чака страната да реализира стаден имунитет против ковид и да анулира рестриктивните мерки до края на...
Според закон 19-ФЗ " За изборите на президента на Руската федерация " жител на Русия, който е заемал тази служба два мандата или е в деня на формалното издание за осъществяване на изборите не може да бъдат определени за президент.
Но тази наредба не се отнася за Путин - съгласно закона броят на президентските мандати, които едно лице е заемало все още на влизане в действие на промените в конституцията, не се взема поради.
Путин е избиран за президент през 2000, 2004, 2012 и 2018 година Сега той ще може да се кандидатира през 2024 и 2030 година. Когато Дмитрий Медведев публично беше държавен глава от 2008 до 2012 година, той предложи увеличение на и президентския мандат от четири на шест години, което беше направено.
Самият Медведев не беше обиден от тези промени, защото през 2012 година той престана да бъде президент.
 Каспаров за Путин: Часовникът му е швейцарски, банката - кипърска, имунизацията несъмнено е американска Каспаров за Путин: Часовникът му е швейцарски, банката - кипърска, имунизацията несъмнено е американска
Часовникът на Путин е швейцарски, банката му е в Кипър, а кучето му е в Мар-а-Лаго. Обзалагам се, че имунизацията му е американска. Това...
След завръщането на Путин в Кремъл Медведев пое поста на държавен началник, само че при започване на 2020 година Путин разгласи концепцията за конституционно изменение и Медведев подаде оставка.
Изменение за на 10 март 2020 година, по време на съвещание на Държавната дума, беше ненадейно препоръчано от депутата Валентина Терешкова. Действащата към този миг версия на конституцията не позволяваше на Путин да се кандидатира за нов мандат.
Путин неотложно отиде в Думата и разгласи, че се съгласява мандатите да бъдат занулени, при изискване, че това бъде утвърдено от конституционния съд и гласоподавателите на референдум за промени в конституцията. Конституционният съд няма възражения и референдумът също мина безпрепятствено.
Същия ден Държавната дума се съгласи да включи препоръчаното от Терешкова изменение в общия пакет от промени на конституцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР