Руският президент Владимир Путин подписа в неделя нова военноморска доктрина

...
Руският президент Владимир Путин подписа в неделя нова военноморска доктрина
Коментари Харесай

Путин подписа военно-морска доктрина за руски сили в целия Световен океан

Руският президент Владимир Путин подписа в неделя нова военноморска теория на Руската федерация, която по думите му намерено обрисува границите на страната, в това число в Арктика и Черно море.

" Защитата им ще бъде обезпечена твърдо и по всевъзможен начин. От основно значение за това са опциите на военноморския флот. Той е в положение да отговори стремително на всеки, който реши да посегне на нашия суверенитет и независимост ", съобщи той в тирада при приемането на Главния военно-морски церемониал в родния му Санкт Петербург при честването на Деня на Военно-морския флот на 31 юли.

" Утвърдена е новата Морска теория на Русия. Ние намерено обозначихме границите и зоните на националните ползи на Русия – икономическите и витално значимите, и стратегическите. Преди всичко това са нашите арктически акватории, водите на Черно, Охотско и Берингово море, балтийските и курилскоте проливи ", съобщи Путин.

Конкретно в доктрината е посочено активиране на активността на Русия в архипелазите Шпицберген и Земя на Франц Йосиф в Северния ледовит океан, както и намиращите се там острови Врангел и Нова земя. Включено е и Каспийско море.

" Руската Федерация за отбрана на своите национални ползи в Световния океан ще осъществя своето несъмнено право на наличие на сили на Военно-морския флот в строго сходство със законодателството на Русия, нейните интернационалните контракти и нормите на интернационалното право ", написа в резюмето на доктрината, оповестено от ТАСС.

В документа се показва още, че се приема поради " главната опасност против сигурността на Руската Федерация поради стратегическия курс на Съединени американски щати към доминиране в Световния океан и тяхното световно въздействие върху развиването на интернационалните процеси, в това число ограничение достъпа на Русия до потреблението на транспортните, информационните и енергийните запаси на Световния океан ".

По време на парада Путин похвали хиперзвуковите крилати ракети " Циркон " като единствени по рода си в целия свят.

" Доставката на тези ракети за съветските въоръжени сили ще стартира в околните месеци ", сподели Путин. " Фрегатата " Адмирал Горшков " първа ще застъпи на бойно дежурство с това страховито оръжие на борда ", уточни той

" Ключовото тук е способността, която ще придобият съветските Военноморски сили. Те ще могат да отговорят стремително на всеки, който реши да посегне на нашия суверенитет и независимост, и с чест да извършват стратегическите задания в нашата страна и всеки регион на Световния окен ", съобщи съветският държавен глава.

Хиперзвуковите оръжия могат да летят със скорост девет пъти по-голяма от тази на звука, а през последната година Русия извърши пробни изстрелвания на " Циркон " от военни кораби и подводници

Путин насочи прослава на цар Петър Велики за това, че е трансформирал Русия във велика морска мощ. В словото си съветският президент не загатна непосредствено Украйна, където сега Москва води война, наричана от Кремъл специфична интервенция.

Руският президент одобри церемониал на Петропавловската цитадела,след което с катер мина по река Нева по продължение на кораби, фрегати и подводни плавателни съдове. В празника се включиха над 40 кораба и катери и над 3500 военнослужещи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР