Руският президент Владимир Путин подписа указ За визови мерки във

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ За визови мерки във
Коментари Харесай

Путин подписва указ за визови мерки за недружелюбни страни


Руският президент Владимир Путин подписа декрет " За визови ограничения по отношение на вражески дейности на непознати страни ". Причината за подобен документ – „ предприемане на незабавни ограничения в отговор на недружелюбните дейности на Европейския съюз ", написа ТАСС.

Според него Русия е прекратила действието на редица клаузи от споразуменията за облекчение на визовия режим с Европейски Съюз, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

По-специално, президентът реши да прекрати действието на някои клаузи от Споразумението сред Русия и Европейската общественост за опростяване на издаването на визи за жители на Русия и Европейски Съюз, считано от 25 май 2006 година По този метод се анулират опростената процедура за подаване на документи за задачите на пътуването и многократните визи за една година за публични делегации и публицисти, както и многократните визи за пет години за членове на национални и районни държавни управления, парламенти и съдилища. Освен това бяха анулирани освобождението от визови такси за публични делегации и членове на държавни управления и парламенти, както и безвизовото влизане за притежателите на дипломатически паспорти.

Путин е наредил на Министерството на външните работи да наложи лични ограничавания за влизане в Русия на чужденци и лица без поданство, които са направили вражески дейности.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР