Руският президент Владимир Путин подписа указ за опростено гражданство за

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за опростено гражданство за
Коментари Харесай

Путин опрости процедурата за вземане на руски паспорт за Херсонска и Запорожка област -

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за опростено поданство за жителите на Херсонска и Запорожка област в Украйна, заяви формалният уеб страница на портала за правна информация на Руската федерация.

Документът променя указа на Путин от април 2019 година, който планува издаването на съветски паспорти на поданици на окупираните територии на Луганска и Донецка област.

Сега съветските окупатори управляват нелегално единствено някои региони на областите Запорожие и Херсон, разяснява УНИАН.

Руснаците не престават настъплението си на изток, като концентрират силите си върху завладяването на Северодонецк и Лисичанск. Целта на акцията е да обкръжат украинските сили.

Според ръководителя на Луганската регионална администрация Серхий Гайдай за тази цел съперникът е изтеглил сили от други посоки, разкривайки позициите си в Мариупол, край Харков и в Донбас. Според Гайдай интензивността на сраженията в региона на Северодонецк би трябвало да намалее до края на седмицата.

Освен това Руската федерация продължава да нанася ракетни удари и по други украински градове, което води до жертви измежду цивилното население.

" Ню Йорк Таймс " пък излезе с версия, че в случай че съветската атака се провали, " войната може да влезе в задънена улица ". Според публицистите колкото повече напредват руснаците, толкоз по-уязвими стават за украинските контраатаки. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР