Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява доставките

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява доставките
Коментари Харесай

Путин подписа указа срещу ценовия таван на руския петрол

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който не разрешава доставките на недопечен нефт и петролни артикули за страни, приели ценовия таван. Забраната влиза в действие от 1 февруари и е с дълготрайност от 5 месеца – до 1 юли 2023 година, предава Reuters.

Новината бе обявена още преди седмица, само че в този момент към този момент са ясни и детайлите. 

Указът, оповестен на държавен портал и на уеб страницата на Кремъл, беше показан като директен отговор на „ недружелюбни и противоречащи на интернационалното право дейности от страна на Съединените щати и включилите се към тях непознати страни и интернационалните организации. “

Групата на седемте огромни сили, Европейският съюз и Австралия се споразумяха този месец за таван на цените от 60 $ за барел за съветския морски недопечен нефт, който влезе в действие от 5 декември поради „ специфичната военна интервенция “ на Москва в Украйна.

Русия е вторият по величина експортьор на нефт в света след Саудитска Арабия и огромно спиране на нейните продажби би имало далечни последствия за международните енергийни доставки.

Забраняват се доставките на съветски нефт и петролни артикули на задгранични юридически и физически лица, при изискване че в договорите за тези доставки директно или индиректно се планува потреблението на механизъм за фиксиране на оптималната цена “, се показва в указа.

„ Установената възбрана важи за всички стадии на доставка до крайния покупател. “

Предвидена е уговорка, която разрешава на Путин да анулира възбраната в специфични случаи. Износът на недопечен нефт ще бъде неразрешен от 1 февруари, само че датата за възбраната на петролните артикули ще бъде избрана от съветското държавно управление и може да бъде въведена след 1 февруари.
Дефицит
Таванът на цените, невъобразим даже по времето на Студената война сред Запада и Съветския съюз, има за цел да осакати съветската държавна хазна и да ограничи военната мощност на Москва в Украйна.

Някои анализатори споделиха, че ограничаването няма да има неотложно влияние върху петролните доходи, които Москва печели сега.

Въпреки това министърът на финансите Антон Силуанов сподели във вторник, че бюджетният недостиг на Русия може да бъде по-голям от плануваните 2% от Брутният вътрешен продукт през 2023 година, като таванът на цената на петрола понижава приходите от експорт, което е в допълнение фискално затруднение за Москва, защото тя харчи доста за военната си акция през Украйна.

Русия дава обещание да отговори публично от седмици и възможният декрет значително удостовери това, което публични лица към този момент бяха споделили обществено.

Таванът на цените на Г-7 разрешава на страните отвън Европейски Съюз да продължат да внасят придобит по море съветски недопечен нефт, само че ще забрани на транспортните, застрахователните и презастрахователните компании да обработват товари с съветски недопечен нефт по целия свят, в случай че той не се продава на цена, по-ниска от горната цена. Страните от Европейски Съюз настрана вкараха ембарго, което им не разрешава да купуват съветски нефт по море.

Руският нефт Urals се търгува над 56 $ за барел във вторник, което е под равнището на горната граница на мярката. Малко след новината суровият нефт Brent се увеличи с 1.4% до 85.1 $.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинруски нефт война в Украйна таван на цена Владимир Путин възбрана ПоследниНай-четениЕнергетика 216 Путин подписа указа против ценовия таван на съветския нефт Компании 588 Заводът на Tesla в Шанхай няма да работи половината януари Пазари 4028 „ Това е изгубване на криптото “: Пътят към нулата е неминуем Любопитно 248 Кои страни избират китайските туристи? Лукс 7066 „ Бункер на милиардерите “: Островът, където живеят редица звезди Пазари 4028 „ Това е изгубване на криптото “: Пътят към нулата е неминуем Личности 2645 Кралят на първокласните артикули, който построи фешън империя за милиарди Списанието 2345 Бързата мода излиза от мода Всички новиниОще от ЕнергетикаВиж всичкиРусия е подготвена да възобнови газовите доставки през „ Ямал – Европа “ Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР