Руският президент Владимир Путин подписа пакет от закони, установяващи приоритета

...
Руският президент Владимир Путин подписа пакет от закони, установяващи приоритета
Коментари Харесай

Путин подписа закони за върховенство на руската конституция над международни споразумения


Руският президент Владимир Путин подписа пакет от закони, установяващи целта на Конституцията на Р пред интернационалните съглашения и решения на междуправителствени органи на територията на Русия. Документите са оповестени във вторник на формалния портал за правна информация, оповестява ТАСС.

Правят се промени в редица кодекси на Русия, в това число гражданския, цивилен процесуалния, наказателно процесуалния, административно процесуалния, както и 115 съветски закони.

Както отбелязва ръководителят на комисията по конституционно законодателство и държавното строителство на Съвета на федерацията Андрей Клишас, законодателството планува, че осъществяването на решения на междудържавни органи , признати въз основа на интернационалните контракти, както и използването на разпоредбите на такива контракти в пояснение, което опонира на конституцията на Руската федерация, не е позволено .

В същото време законът " За интернационалните контракти на Руската федерация " предписва пълномощията на Конституционния съд на Русия да дава мнение по отношение на опцията за осъществяване на решения на междудържавни органи , които опонират на Основния закон, както и решения на непознати, интернационалните съдилища, в това число арбитражни съдилища, в случай че те опонират на основите на обществения закон и ред на Руската федерация.

Клишас настрана акцентира, че Русия поредно извършва утвърдените интернационалните контракти и се застъпва за спазването на интернационалното право. Но в случаите, когато вследствие на тълкуването на нормите на интернационалното право се дава ново значение , което се разграничава от това, признато по време на утвърждението на интернационален контракт, и такова пояснение води до несъгласие с Конституцията на Руската федерация, използването на такива решения в съветската правна система се прави в сходство с съветското законодателство .

Според него практиката на отвод за абсолютно осъществяване на решения на междудържавни органи е от голяма важност и за задграничния юридически ред . Апелът на страните към сходни принадлежности за прелиминарен надзор е нужен метод за отбрана на личната им национална конституционна еднаквост , отбелязяа Клишас.
 Пожизнен имунитет за президентите на Русия
Пожизнен имунитет за президентите на Русия

Долната камара на съветския парламент прокара на първо четене законопроект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР