Руският президент Владимир Путин подкрепи предложение за създаване на музей,

...
Руският президент Владимир Путин подкрепи предложение за създаване на музей,
Коментари Харесай

Путин иска музей за специалната военна операция в Украйна

Руският президент Владимир Путин поддържа предложение за основаване на музей, отдаден на " специфичната военна интервенция " в Украйна, както Кремъл дефинира дейностите си в прилежащата страна.

Това той сподели на диалог с представители на юношески патриотични организации в Музея на Сталинградската борба във Волгоград.

 
Събирането на артефакти, информация за това къде и по какъв начин се борят нашите бойци, защитавайки ползите на отечеството, е извънредно значимо. Днес там се бият представители на всички райони. Ако си спомним историята на основаването на такива музеи, тя стартира при започване на Великата отечествена война. Тогава стартират да се събират материали, които след това се употребяват в сбирки на нашите исторически и краеведски музеи. Затова би трябвало да го създадем. Ще поддържа концепцията на драго сърце.
Владимир Путин, президент на Русия 

По-рано Путин означи 80-ата годишнина от успеха на Съветския съюз над войските на Вермахта в борбата за Сталинград през Втората международна война.

Той постави венец пред безконечния огън на мемориалния комплекс на починалите червеноармейци във Волгоград, настоящето име на града, ситуиран по западния бряг на река Волга.

Путин направи прилика сред нападението на хитлеристка Германия против Съветския съюз и днешните доставки на танкове за потребностите на украинската войска. Според него Русия още веднъж е принудена да даде отпор на груповия Запад. Путин съобщи, че страната му може да не употребява единствено бронирани машини против плануваните западни доставки на оръжия за Украйна. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР