Руският президент Владимир Путин по време на среща с генералния

...
Руският президент Владимир Путин по време на среща с генералния
Коментари Харесай

Путин се съгласил ООН и Международният Червен кръст да евакуират цивилни от Мариупол

Руският президент Владимир Путин по време на среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се е съгласил за присъединяване на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст в евакуацията на цивилни, които се укриват от обстрела на съветските войски в металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, Донецка област, съобщи украинският информативен уебсайт " Гордон ".

Той се базира на известие на представител на Гутериш, оповестено на уеб страницата на Организация на обединените нации през вчерашния ден след срещата.

Според известието Путин и Гутериш са говорили за евакуацията на хората лице в лице. По-голямата част от диалога е била за обстановката в Мариупол.

„ Като цяло президентът на Руската федерация се съгласи с присъединяване на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст в евакуацията на цивилното население от завода " Азовстал ". По-нататъшни разисквания по тези въпроси ще се проведат с присъединяване на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси и съветското министерство на защитата “, се споделя в известието.

Украйна беше поискала от Гутериш да работи като основател и поръчител на филантропичен кулоар от " Азовстал " за цивилни. Най-малко 2 000 цивилни остават на територията на завода, сподели Андрей Билецки, водач на Националния корпус и първи пълководец на полка " Азов ".

Утре Гутериш ще се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски в Киев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР