Руският президент Владимир Путин осъди днес опитите на Запада да

...
Руският президент Владимир Путин осъди днес опитите на Запада да
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай е готова да бъде световна сила заедно с Русия

Руският президент Владимир Путин осъди през днешния ден опитите на Запада да сътвори " еднополюсен свят " и приветства " уравновесената позиция " на Пекин във връзка с войната в Украйна по време на диалог с китайския си сътрудник Си Цзинпин в Самарканд, Узбекистан, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

,,Опитите да се сътвори еднополюсен свят напоследък получиха една извънредно грозна форма и са изцяло неприемливи``, съобщи Путин на Си.

Високо оценяваме уравновесената позиция на китайските ни другари във връзка с украинската рецесия, добави съветският президент на първата си среща със своя китайски сътрудник след началото на войната на 24 февруари.

Си увери Путин, че Китай желае да поеме ролята си на " международна мощ " дружно с Русия.

Китай има намерение да работи с Русия, с цел да поеме отговорността си на международна мощ, да играе първостепенна роля и да внесе непоклатимост и позитивна сила в един свят, налегнат от безпорядък, сподели той.

Путин и Си са в Самарканд за присъединяване в срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие - конструкция в региона на сигурността, различна на доминираните от Запада съюзи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР