Руският президент Владимир Путин одобри промени в закона, който контролира

...
Руският президент Владимир Путин одобри промени в закона, който контролира
Коментари Харесай

Путин с нови ограничения за медиите преди президентските избори

Руският президент Владимир Путин утвърди промени в закона, който управлява президентските избори, и разгласи нови ограничавания за медиите, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на локални новинарски организации.

Putin approves new restrictions on media coverage ahead of presidential elections
— Full Irish News (@FullIrishNews)
Промените са въведени преди произвеждането на президентските избори в Руската федерация през март 2024 година, на които се чака Путин, който е отпред на Русия от 24 години, да завоюва нов шестгодишен мандат. 71-годишният президент не е оповестил дали ще взе участие в конкуренцията, като съобщи, че ще заяви решението си едвам, откакто Народното събрание насрочи дата за изборите.

Според измененията в закона, които той утвърди, единствено публицисти, обвързани с контракт към регистрирани медии, ще имат право да отразяват срещи на изборните комисии, което значи, че самостоятелните публицисти или тези на свободна процедура няма да имат тази опция. 

Russian President Vladimir Putin has approved changes to the law that governs presidential elections putting new restrictions on media coverage, local news agencies reported on Tuesday.
— Business Standard (@bsindia)
Сред измененията е и възбраната за отразяване на дейностите на комисията по военни тематики, както и за отразяването им в региони, в които е оповестено военно състояние, без авансово позволение, обещано от локалните и военните управляващи. 

Освен това измененията не разрешават да се води акция в " блокирани запаси ". Под мощния напън против опозицията и осведомителния поток Русия забрани редица уеб сайтове и мрежи, в това число " Facebook " и " Инстаграм ", макар че доста хора употребяват VPN мрежи, с цел да заобикалят възбраната. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР