Руският президент Владимир Путин обяви в петък план за одобряване

...
Руският президент Владимир Путин обяви в петък план за одобряване
Коментари Харесай

Путин ускорява разработването на изкуствен интелект, за да се бори със западния монопол

Руският президент Владимир Путин разгласи в петък проект за одобрение на национална тактика за развиване на изкуствения разсъдък, като акцентира, че е от значително значение да се предотврати западен монопол.

Говорейки на конференция за изкуствен интелект в Москва , Путин означи, че " е неотложно да се употребяват съветски решения в региона на основаването на надеждни и транспарантни системи с изкуствен интелект, които също са безвредни за хората ".

" Монополното владичество на такава непозната технология в Русия е недопустимо, рисково и неприемливо " , сподели Путин.

Той означи, че " доста съвременни системи, подготвени на западни данни, са предопределени за западния пазар " и " отразяват онази част от западната нравственос, правила на държание, социална политика, против които възразяваме ".

Путин предизвести, че логаритмите, създадени от западни платформи, могат да доведат до цифрово " отменяне " на Русия и нейната просвета.

" Изкуствен разсъдък, основан в сходство със западните стандарти и модели, може да бъде ксенофобски ", сподели Путин.

" Западните търсачки и генеративните модели постоянно работят по доста селективен, привързан метод , не вземат поради, а от време на време просто пренебрегват и анулират съветската просвета ", сподели той. " Най-просто казано, на машината е дадена някаква креативна задача и тя я взема решение , като употребява единствено данни на британски език, което е комфортно и потребно за разработчиците на системата. И по този начин един логаритъм, да вземем за пример, може да уточни на машина, че Русия, нашата просвета, просвета, музика, литература просто не съществуват. "

Той даде обещание да налее спомагателни запаси в създаването на суперкомпютри и други технологии , с цел да помогне за усилване на националните проучвания на ИИ.

" Говорим за разширение на фундаменталните и приложни проучвания в региона на генеративния изкуствен интелект и огромните езикови модели ", сподели Путин.

Той също подчерта, че опитът да се забрани създаването на AI би бил неосъществим, само че означи значимостта на обезпечаването на нужните защитни ограничения.

" Убеден съм, че бъдещето не е в възбраните за развиване на технологиите, това е просто невероятно ", сподели той. " Ако забраним нещо, то ще се развие другаде и ние единствено ще изостанем, това е всичко . "

 Джо Байдън подписа декрет за изкуствения разсъдък
Джо Байдън подписа декрет за изкуствения разсъдък

Решение на Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР