Руският президент Владимир Путин обяви, че увеличение на доставките по

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че увеличение на доставките по
Коментари Харесай

Путин подмята лукаво: Северен поток 2 може да снижи напрежението на пазара на газ в Европа

Руският президент Владимир Путин разгласи, че нарастване на доставките по газопровода " Северен поток 2 " би могло да снижи напрежението на европейския газов пазар, осведомят ТАСС и RT.

" Е, несъмнено, в случай че бихми могли да увеличим доставките по този маршрут, на 100% напълно решително можем да кажем, че напрежението на европейския енергиен пазар, несъмнено, ще намалее доста ", означи Путин по време на пленарна сесия на Руската енергийна седмица (РЭН).

По думите му административни бариери попречили реализирането на това.

Той добави, че съответното решение за газопровода би трябвало да бъде взето от немския регулатор.

По-рано Путин съобщи, че дефицитът на електрическа енергия е повода за повишението на цените на газа в Европа, а не противоположното.

" Покачването на цените на газа в Европа беше резултат от дефицит на електрическа енергия, а не противоположното. И няма потребност, както се споделя, да се премине от болна глава към здрава, както споделяме, и като някои нашите сътрудници се пробват да създадат това ", сподели президентът.

Президентът на Русия означи, че през последното десетилетие систематични дефекти са вградени малко по малко в европейската система. " Именно те доведоха до огромна пазарна рецесия в Европа. Позволете ми да ви припомня, че до момента в който нуклеарното и газовото произвеждане водеха, нямаше такива рецесии, нямаше от кое място да дойдат ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР