Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия не се опитва

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия не се опитва
Коментари Харесай

Планът на Путин за Европа, какво каза руският президент

Руският президент Владимир Путин разгласи, че Русия не се пробва да раздели Европейския съюз.

Това той направи пред водещата австрийска социална телевизия ORF в навечерието на визитата си в Австрия – неговото първо в западноевропейска страна от близо година насам.

Путин е безапелационен, че желае „ единен и проспериращ” Европейски Съюз, наричайки блока най-важния търговски и стопански сътрудник на Русия.

„ Колкото повече проблеми има в сърцето на Европейски Съюз, толкоз повече опасности и проблеми имаме за нас”, съобщи той.

Държавният глава на Русия ще се срещне с австрийския президент Александър Ван дер Белен и канцлера Себастиан Курз във вторник, както и с бизнес водачите на Австрия.

Тръмп среща Ким на 12 юни, Путин се намеси

За какво се договориха Борисов и Путин в Москва

Борисов пред Медведев: Ние и Европа сме пострадали

„ Трябва да изградим съдействие с Европейски Съюз. Нямаме за цел да разделим нещо или някого в Европейския съюз”, разясни Путин.

Австрия предлага на съветския президент огромна опция - както геополитическа, колкото и икономическа.

Путин се стреми да излезе от изолацията и глобите, наложени на Русия от Запада, след анексирането на Крим преди четири години. Австрия беше първата западна страна, която внесе руски газ преди 50 години.

Управляващата коалиция във Виена не отдръпна дипломатите си от Москва и не изгони съветски шпиони след случая Скрипал.

„ Ние се опитваме да работим с тези, които сами обществено показват предпочитание да работят с нас”, съобщи Путин, разяснявайки близостта на Русия в австрийската последна десница, която влезе във властта след извършените предходната година избори.

Руският президент се пробва да употребява и обтегнатите в последно време връзки сред Вашингтон и Брюксел.

Той разяснява и връзките на Русия със Съединени американски щати. В един от последните им диалози американският президент Доналд Тръмп му е споделил, че „ е смутен от допустима нова конкуренция във въоръжаването”, уточни Путин – вижте във видеото.

„ Напълно съм склонен с него. Но с цел да предотвратим тази допустима нова конкуренция във въоръжаването, на която не сме основатели - не ние излязохме от контракта за противоракетна защита, единствено отвръщахме на заканите, които възникваха за нас в тази връзка – сме длъжни да обмислим и да създадем нещо по въпроса”, сподели Путин.

„ Експертите би трябвало да стартират да работят всъщност. И се надявам, че тази работа, която е в интерес и на Съединени американски щати, и на Русия, и на целия свят, защото ние сме най-големите нуклеарни страни, ще стартира някога”, съобщи Путин.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР