Руският президент Владимир Путин обяви, че положението с епидемията от

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че положението с епидемията от
Коментари Харесай

Путин притеснен: Положението с коронавируса в Русия се влошава

Руският президент Владимир Путин разгласи, че ситуацията с епидемията от новия ковид (COVID-19) се утежнява, има от ден на ден тежко болни и че Русия може да употребява ресурсите на военното министерство за справяне с рецесията, в случай че е належащо, оповестява " Ройтерс ".

Путин, който приказва по време на съвещание с високопоставени чиновници, предавано по държавната телевизия, акцентира, че обстановката непрестанно се трансформира и че идващите няколко седмици ще се окажат решаващи в борбата на Русия за прекъсване на болестта.

Руският държавен глава също по този начин инструктира държавното управление да актуализира прогнозата си за ковид и да рапортува всекидневно.

" Идните седмици ще бъдат значително решаващи. Така че всичките ни дейности, имам поради превантивните ограничения по места и организацията на работата на цялата система на опазване на здравето, би трябвало да бъдат построени оптимално, както се споделя, със ресурси и като се вземат поради всички фактори. " добави Путин.

В Русия са регистрирани общо 18 328 инфектирани с ковид (11 513 от тях в Москва) от началото на епидемията в страната, като от тях 148 души са умряли, а 1 470 са се възстановили.

От началото на април в Москва и в доста други съветски краища работи режим на всеобща изолираност. Властите приканват жителите да не напущат домовете си без незабавна нужда и да поддържат разстояние най-малко един метър от други хора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР