Руският президент Владимир Путин обяви, че днес в страната се

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че днес в страната се
Коментари Харесай

Путин: Жителите на ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие - наши граждани завинаги

Руският президент Владимир Путин разгласи, че през днешния ден в страната се подписва декрет, посредством който окупираните територии ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие са анексирани от Руската федерация.

" Жителите на ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие стават наши жители вечно ", разгласи той в Георгиевската зала в Кремъл. " Зад избора им стои нашата обща история. Въпреки компликациите те не престават да обичат Русия. Затова даже измежду нещастието като заличаването на Съюз на съветските социалистически републики, те искаха да има обединяване ".

В края на речта му бе подписан декрета в наличието на водачите на четирите територии.

— Francis Scarr (@francis_scarr)

В началото на речта си Путин насочи рецензия към комунистическата партия поради това, че е разрешила да се стигне до разпокъсването на Съветския съюз.

" Имаше решение от представители на водещата партия да разрушат Съюз на съветските социалистически републики и това унищожи свързаността сред разнообразни елементи на страната ни. Последните водачи на Съюз на съветските социалистически републики се опълчиха на волята на нашия народ, направиха го без да питат народа. Приемаме, че те не са разбирали последствията от това, което правят. Не можем да се върнем към предишното - към Съюз на съветските социалистически републики. Това не е и нашата цел. Но няма нищо по-силно от решителната воля на милиони хора, които имат вяра, че са част от Русия. Поколения са живеели в една страна и няма нищо по-силно от волята им да се върнат към историческите си корени ".

Следващата част от речта бе отдадена върху демонизирането на властта в Украйна. Държавният глава прикани да се приключи войната и разликите сред Москва и Киев да се решат по кротичък метод. Но Русия няма намерение да връща четирите анексирани територии. 

" Бомбардираха ДНР и ЛНР. В Херсон култивираха омраза против Русия. Киевският режим заплашва със гибел учители, заплашва с репресии милионите хора, които поддържат Русия. Но ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие показаха волята си. Призоваваме Киев незабавно да спре военните дейности и да се върне на масата за договаряния ", разгласи той и акцентира, че Русия постоянно е желала проблемите да се вземат решение с методите на дипломацията.  " Но няма да обсъждаме ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие, тъй като хората направиха своя избор. И през днешния ден Киевските управляващи би трябвало да почитат волята на тези хора. Това е единственият път към мира ".

След това Путин разгласи, че желае да се обърне към бойците, офицерите, мобилизираните през последните 9 дни и техните дами и деца. Но остатъкът от 50-минутната му тирада бе напълно отдадена на рецензии против Запада.

" Искам да ви кажа за какво се биете. Кой е врагът против нас? Кой основава нови врагове, с цел да завоюва от тях? Нашите сънародници, които са част от нашия народ, видяха с очите си какво вършат водещите кръгове на Запад. През 1991 година Западът вярваше, че Съюз на съветските социалистически републики няма да се завърне, или че Русия няма да се завърне. 90-те бяха тежки, само че Русия оцеля, стана доста по-силна и зае правилното си място. Но Западът търси нови благоприятни условия. Винаги е мечтал да разбие страната ни на дребни страни. Не могат да са удовлетворени от това, че има толкоз огромна страна с толкоз богатства и нации, които не желаят да живеят по непозната власт ".

Затова западните авторитетни страни " са подготвени да използват неоколониалната система, да ограбват страните по света и човечеството заплаща на този хегемон ".

" Важно е всички страни да предадат сувереността си на Съединени американски щати. Някои страни го вършат непринудено, стават васали на тези страни. Други са унищожавани и унизени. След това има милиарди унищожени животи. Единственото нещо, което желаят е облага - лакомия и предпочитание за безгранична власт ".

Това било повода за " хибридната война против Русия ".

" Искат да ни гледат като колония, не да си сътрудничим, а да ни ограбват. За тях нашата философия е директна опасност, по тази причина се пробват да убият философите ни. Нашият метод на живот е опасност. Те не се нуждаят от Русия, ние се нуждаем от Русия. Искам да напомня, че упоритостите за международно владичество и преди е разрушавано от съветска опозиция. Днес също пазиме нашите полезности ". 

Президентът упрекна Запада в " лицемерие ".

" Какви правила следват? Кой се съгласи на сходни правила. Взимат ни за простаци. Русия е велика страна и цивилизация. Западът нарушава принципa за самоопределение. Кой им дава това право? Затова се нервират на народите от ДНР, ЛНР, Херсон, Запорожие и Крим! Затова имат вяра, че народите няма право на самоопределяне. Хегемонията им има характерностите на тоталитаризма. Те имат вяра, че всички страни би трябвало да бъдат вкарани в листата на варвари, против който би трябвало да се борят. Няма нищо ново - западните елити постоянно са били колонизатори ".

Според Путин Западът дискриминира и разделя нациите по съсловия.

" Ние в никакъв случай не сме вярвали в това. Затова има русофобия навсякъде из тези страни. Западните страни имат вяра, че тяхната цивилизация е златен стандарт. Трябва да напомним на Зпадад, че неоколониалните политики започнаха през Средновековеито - те ограбиха Индия, Африка, имаше войни против Китай, трябваше да предадат пристанищата си за опиат. Те ловуваха хора ".

Русия има право през XX- век да се гордее от обстоятелството, че " нашата страна бе отпред на антиколониалното придвижване - победихме заболявания и апетит ".

" Една от аргументите за русофобията - не им позволихме да ограбват тези някогашни колониални републики. Това бе реализирано от обстоятелството, че създадохме мощна и самостоятелна страна. Знае се, че е имало проекти за интервенция в Русия при започване на XVII-и век и тези проекти се провалиха. Всичко това бе реализирано в края на XX-и век, когато страната бе разрушена, а трилиони долари бяха откраднати от нея. Нищо не сме не запомнили ". 

След началото на " специфичната военна интервенция " Западът стартирал " санкционен блицкриг ".

" Политически мазохисти и хора, които обичат този нетрадиционни политически взаимоотношения отхвърлят да сътрудничат с Русия, виждаме че Западът има навика да се постанова посредством груба мощ и да превзема всичко. Но те са замръзнали в предишното. Те отпечатват пари, само че не могат да се стоплят с тях. Не може да храните хора с принтирани пари, би трябвало ви храна. Политиците в Западна Европа ще би трябвало да убедят жителите си да се къпят по-рядко, да се хранят по-малко. "

После Путин се концентрира върху същинската опасност против полезностите на Русия.

" Обръщам се към всички жители на Русия - желаеме ли в Русия татко и майка да бъдат сменени от " родител 1 " и " родител 2 ". От учебно заведение в най-ранна възраст децата са подлагани на полови извращения. Да си сменят пола? Нищо от това не е възможно. Ние имаме лично бъдеще. Диктатурата на западните елити се показва и в репресиите против жителите на личните им жители. Забраняват се правата на хората и се придвижват към открит сатанизъм ".

В края на речта Путин още веднъж се оплака от западната надмощие и без какъвто и да е равен преход заявява, че ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожие са съветски. След това последваха овации на присъстващите в Георгиевската зала, които не изглеждаха изключително въодушевени.

The Russian political elite look totally pumped for the big Putin speech
— max seddon (@maxseddon)

Putin ending now: " We have the truth with us! We have Russia with us. "

As Putin diatribes go, was definitely on the weirder side of the spectrum.
— Oliver Carroll (@olliecarroll)

Накрая бе подписан декрета за присъединението на четирите територии. Лидерите се прегърнаха, а залата избухна във крясъци: " Русия! "

After the national anthem plays, Putin and the four " leaders " of the occupied Ukrainian territories chant " Russia! Russia! "
— max seddon (@maxseddon)

Важно е да се спомене какво не сподели Путин в речта си - той не насочи закани за приложимост на нуклеарно оръжие. Единствено уточни, че " Русия ще употребява всички сили, с цел да отбрани териториите си ".

Може би това се дължи на обстоятелството, че по време на словото на президента украинските войски не престават постепенно, само че несъмнено да обкръжават стратегическия значимия град Лиман. Освобождаването му ще им разреши да нахлуят във вътрешността в " съветските "  Донецка и Луганска области.

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР