Руският президент Владимир Путин обвини за сблъсъка в Керченския пролив

...
Руският президент Владимир Путин обвини за сблъсъка в Керченския пролив
Коментари Харесай

Путин за инцидента в Керченския пролив: Провокация, организирана от Порошенко, за да стане пак президент

Руският президент Владимир Путин упрекна за конфликта в Керченския проток в неделя украинския президент Петро Порошенко. 
 12 от пленените украински моряци са задържани за два месеца (обновена)  23-ма украински моряци са в плен в Керч, трима са в болница
Той разгласи, че случилото се е " провокация, проведена от сегашната власт, в това число от настоящия президент, в навечерието на президентските избори в Украйна ", заяви РИА Новости.

" Рейтингът на настоящия президент е доста невисок. Има късмет да не стигне дори до втория тур и по тази причина би трябвало да направи нещо, с цел да обостри обстановката и да сътвори непреодолими трудности за неговите съперници, на първо място от опозицията ", коментира Путин по време на стопански конгрес в Москва. 

Путин уточни, че конфликтът е бил напълно предизвикан от украинските кораби, които са отказали да споделят с съветските морски граничари и са нарушили териториалните води край южните съветски крайбрежия.

Според украинската страна корабите са идвали въпреки това и са се намирали в интернационалните води. 

Руският президент акцентира, че граничарите са изпълнили " точно и съвършено " своя дълг, защитавайки територията на Русия.

" Те и не можеха да работят другояче, тъй като тогава трябваше всички те да бъдат дадени под съд. Но те извършиха законните си функционалности по отбрана на териториалната целокупност на Руската федерация, съобщи Владимир Путин.

Той назова случилото се " един граничен случай и нищо повече ".

Според него Украйна в предходни години е имала доста по-сериозни учредения да разгласи военно състояние, да вземем за пример по време на спора в Донбас.

" Тогава в действителност имаше война, и не беше въведено никакво военно състояние, а в този момент, поради незначителен случай в Черно море, вкараха военно състояние. Явно това се прави в навечерието на изборите и това е безусловно явен факт ", сподели Путин, като назова случилото се " нечистоплътна игра вътре в страната за сломяване на политическите съперници ".

Според него Украйна в този момент употребява случая за разпалване на антируски настроения, което се харесва и на Запада. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР