Руският президент Владимир Путин обвини Вашингтон, че се опитва да

...
Руският президент Владимир Путин обвини Вашингтон, че се опитва да
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията в Украйна показва, че САЩ се опитват да удължат този конфликт

Руският президент Владимир Путин упрекна Вашингтон, че се пробва да удължи спора в Украйна и да подклажда спорове в други елементи на света, в това число с визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван.
Владимир Путин, президент на Русия
" Ситуацията в Украйна демонстрира, че Съединени американски щати се пробват да удължат този спор. И те работят по безусловно същия метод, подхранвайки капацитета за спорове в Азия, Африка и Латинска Америка ", съобщи Путин в телевизионно послание, говорейки по видеовръзка на церемонията по откриването на конференция по сигурността в Москва.

" Американската случка във връзка с Тайван не е просто пътешестване на обособен безконтролен политик, а част от целенасочена, съзнателна тактика на Съединени американски щати за дестабилизиране и хаотизиране на обстановката в района и света ", добави той.

Според него визитата е " нагла проява на неуважение на суверенитета на други страни и на интернационалните отговорности на Вашингтон ", заяви Агенция Франс Прес.

" Смятаме това за деликатно планувана провокация ", сподели Путин.

Отношенията сред Москва и Вашингтон са в прорез, откогато в края на февруари Русия нахлу в суверенна и демократична Украйна.

Подложен на невиждани наказания от страна на Запада, Путин се стреми да укрепи връзките си с страни от Африка и Азия, изключително с Китай.

Москва беше изцяло солидарна с основния си съдружник Пекин по време на визитата на Пелоси през август в самоуправляващия се, либерален Тайван, който Китай счита за своя територия. /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР