Руският президент Владимир Путин обвини Украйна, че се е опитала

...
Руският президент Владимир Путин обвини Украйна, че се е опитала
Коментари Харесай

Путин обяви, че Украйна е опитала да атакува Курската АЕЦ

Руският президент Владимир Путин упрекна Украйна, че се е пробвала да нападна Курската атомна електроцентрала през миналата нощ, съобщи Ройтерс.

Путин направи изказването на съвещание за обстановката в граничните региони, без да уточни съответни доказателства. Той добави, че Международната организация за атомна сила е била осведомена за случая и се е заела да изпрати инспектори в региона.

" Международната организация за атомна сила е осведомена, те дават обещание сами да дойдат и да изпратят експерти, които да оценят обстановката ", сподели Путин.

Изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов е съобщил по време на съвещанието, че ситуацията с Курската атомна електроцентрала действа обикновено.

От Киев няма коментар в отговор на изказванието на съветския президент.

Рафаел Гроси, общоприет шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ), прикани на 9-и август за оптималната въздържаност, с цел да се избегне нуклеарна повреда в АЕЦ " Курск ".

Два от реакторите РБМК-1000 са спрени, а два работят изцяло. Строителството на " Курск-2 ", всъщност нови реактори от вида ВВЕР-ТОИ, стартира през 2018 година Двата реактора към момента не са в употреба.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР