Руският президент Владимир Путин обвини опонентите на американския си колега

...
Руският президент Владимир Путин обвини опонентите на американския си колега
Коментари Харесай

Владимир Путин: Опонентите на Тръмп измислят истории за контакти с Русия

Руският президент Владимир Путин упрекна съперниците на американския си сътрудник Доналд Тръмп, че вредят на Съединени американски щати, като „ измислят истории” за контакти с Русия, заяви Би Би Си. Той дефинира като „ шпиониомания” обстановката с обвиняванията към Русия за интервенция в американските избори.

На годишната си конференция Путин съобщи, че контактите сред екипа на Тръмп и съветски представители преди изборите предходната година са били естествени.

Според съветския президент обвиняванията против американския му сътрудник са били публикувани от негови политически съперници в опит да подкопаят политическата му легитимност.

Американските разследващи служби направиха умозаключение, че Москва се е пробвала да се намеси в президентските избори в интерес на Тръмп, само че съветският президент отхвърля обвиняванията.

Той изрази подозрение, че американските му сътрудници желаят усъвършенстване на връзките с Москва. Путин обаче изрази убеденост, че тези връзки ще бъдат нормализирани. Той добави, че Тръмп би трябвало да бъде запитан дали има такова предпочитание, или то е изцяло изчерпано.

„ Не съм аз този, който може да прави оценка работата на президента на Съединени американски щати. Това би трябвало да бъде направено от гласоподавателите – американския народ”, съобщи съветският държавен глава в отговор на въпрос.

Руският президент изрази терзания по отношение на обстоятелството, че Съединени американски щати обмислят да се отдръпват от основни съглашения за надзор на нуклеарните оръжия. Русия ще се придържа към тези контракти и ще подсигурява сигурността си без да навлиза в конкуренция във въоръжаването, разгласи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР