Руският президент Владимир Путин обсъди новия вариант Омикрон на коронавируса

...
Руският президент Владимир Путин обсъди новия вариант Омикрон на коронавируса
Коментари Харесай

Все още няма потвърден случай на заразен с варианта Омикрон в Русия

Руският президент Владимир Путин разиска новия вид Омикрон на ковид в диалог по телефона с президента на Южна Африка Сирил Рамапоса, съобщи ДПА.

Кремъл заяви през днешния ден, че двамата водачи са се съгласили да се борят дружно против пандемията, предава Българска телеграфна агенция.

Путин и Рамапоса са разискали и елементи от подготовката за срещата Русия - Африка, взаимоотношението в границите на организацията БРИКС и въпроси от сферата на търговско-икономическото съдействие, показва ТАСС.

Според публична информация към момента няма доказан случай на инфектиран с разновидността Омикрон човек в Русия. Въпреки това Путин подреди да бъдат осъществени съответните инспекции на тестванията за ковид и имунизациите. Също по този начин държавното управление ще създаде ограничения за попречване на разпространяването на разновидността в най-голямата по територия страна в света.

Русия от месеци се оплаква от висока смъртност, породена от ковид. Днес управляващите оповестиха, че 1215 заболели от КОВИД-19 са умряли за един ден. Истинският брой евентуално е по-голям, отбелязва ДПА.

Според съветската статистическа работа Росстат 74 893 души са умряли от КОВИД-19 през октомври - най-високият месечен брой от началото на пандемията. Според държавните данни обаче през октомври от КОВИД-19 са умряли доста по-малко хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР