Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна,

...
Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна,
Коментари Харесай

Висш служител: Путин няма да сключи мир в Украйна преди изборите в САЩ

Руският президент Владимир Путин няма да подписа мир в Украйна, преди да узнае резултатите от изборите в Съединени американски щати през ноември 2024 година, съобщи през вчерашния ден почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати на фона на опасенията, че възможна победа на някогашния президент Доналд Тръмп може да постави завършек на западната поддръжка за Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръмп, който желае да бъде избран отново през 2024 година и е водещият претендент за президентската номинация на републиканците, остро подлага на критика поддръжката на Съединени американски щати за Киев.

Високопоставен чиновник, който даде брифинг пред кореспонденти след срещата на външните министри на НАТО в Брюксел, съобщи, че алиансът удостоверява поддръжката си за Украйна, знаейки, че постигането на спокойно съглашение през идната година е малко евентуално.

" Моите упования са, че Путин няма да подписа мир или най-малко значителен мир, преди да види резултата от нашите избори ", сподели служителят, който приказва при изискване за анонимност, с цел да разиска резултатите от срещата.

" Това беше подтекстът, в който всички съдружници показаха мощна поддръжка за Украйна " на срещата на НАТО, добави източникът, без да загатва Тръмп по име или да споделя категорично по какъв начин изборният резултат ще се отрази на поддръжката за Украйна.

Президентът на Съединени американски щати, демократът Джо Байдън, даде голяма военна помощ и други форми на поддръжка за Киев след пълномащабното навлизане на Русия през февруари 2022 година, само че спомагателното финансиране за Украйна се бави от следената от републиканците Камара на представителите.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски предложения Тръмп, който съобщи, че може да постави завършек на войната за 24 часа, в случай че бъде избран отново, в Украйна, с цел да се запознае персонално с мащабите на спора.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР