Руският президент Владимир Путин няма да присъства на среща на

...
Руският президент Владимир Путин няма да присъства на среща на
Коментари Харесай

Путин няма да присъства на среща на лидерите на страните от Г-20

Руският президент Владимир Путин няма да участва на среща на водачите на страните от Групата на 20-те най-развити стопански системи (Г-20) на курортния остров Бали идната седмица, оповестиха индонезийски и съветски публични лица през днешния ден.

Вместо това Путин ще бъде представляван от съветския външен министър Сергей Лавров, споделиха чиновниците.

Руският президент е подготвен да се причисли виртуално към една от срещите на срещата на върха, сподели Джоди Махарди, представител на индонезийския министър по морските и капиталовите въпроси.

Като хазаин на Г-20 Индонезия устоя на натиска от западните страни и Украйна да отдръпна поканата си към Путин от срещата на върха и да изключи Русия от групата поради войната в Украйна, заявявайки, че няма пълномощия да направи това без консенсус сред членовете.

Говорител на съветското посолство в Индонезия удостовери, че Путин няма да участва на срещата, само че не даде спомагателни пояснения.

Индонезийският президент Джоко Видодо се опитваше да посредничи в геополитическите търкания сред силите в Г-20. Срещите тази година включваха напускания и закани за протест, провокирани от напрежението към нашествието, която Русия назовава " специфична интервенция ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР