Руският президент Владимир Путин няма да присъства на форума на

...
Руският президент Владимир Путин няма да присъства на форума на
Коментари Харесай

Путин няма да участва в срещата на Г-20, изпраща Лавров

Руският президент Владимир Путин няма да участва на форума на водачите от Групата на 20-те най-големи международни стопански системи (Г-20) в Бали, заяви пред Ройтерс индонезийски държавен представител.

Руският водач ще бъде представляван от външния министър Сергей Лавров. Въпреки това се чака Путин да се включи в една от срещите по видеоконферентна връзка, добави държавният представител.

Като хазаин на Г-20 Индонезия устоя на натиска на западните страни и Киев поради войната в Украйна да отдръпна поканата към Путин за присъединяване в лидерския конгрес и да изгони Русия от Г-20. Джакарта съобщи, че няма пълномощията да направи сходно нещо, без за това да има консенсус измежду страните от групата.

В изявление за " Файненшъл таймс " индонезийският президент Джоко Видодо съобщи, че Русия е добре пристигнала на срещата, за която индонезийският държавен глава изрази опасения, че ще бъде засенчена от " много тревожното " повишаване на напрежението в интернационалните връзки, написа Българска телеграфна агенция.

" Групата на 20-те не е замислена като политически конгрес. Тя е замислена като конгрес, отдаден на стопанската система и развиването ", уточни той.

Индонезия предложения и украинския президент Володимир Зеленски, само че той разгласи, че няма да взе участие, в случай че Путин е там. Очаква се украинският държавен глава да се включи във форума по видеоконферентна връзка.

В срещата на върха на Г-20 се чака да вземат участие още редица международни водачи, измежду които президентите на Съединени американски щати и Китай Джо Байдън и Си Цзинпин.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР