Руският президент Владимир Путин не би желал Европа да прояви

...
Руският президент Владимир Путин не би желал Европа да прояви
Коментари Харесай

Путин обвини България в слабост заради проекта Южен поток

Руският президент Владимир Путин не би желал Европа да прояви уязвимост и да не може да отбрани своето присъединяване в плана за газопровод „ Северен поток 2”, както в миналото България в " Южен поток ". Той съобщи стопанинът на Кремъл на взаимна конференция с австрийския канцлер Себастиан Курц.
България се отхвърли от " Южен поток " под напън извън. Сега те съжаляват, в този момент те приказват, че биха желали да получават съветски газ, само че към този момент през " Турски поток ". Не бихме желали цяла Европа да наподобява като България, която прояви такава уязвимост и некадърност да пази своите национални ползи ”, сподели Путин, представен от ТАСС.
Путин посъветва европейските водачи да не потеглят по пътя на " Южен поток " и уточни, че планът не е бил осъществен поради България, написа още БГНЕС.
Припомняме, че на 1 декември 2014 година по време на своето посещаване в Анкара съветският президент съобщи, че Москва се отхвърля от плана " Южен поток " и вместо него ще построи " Турски поток ", който ще свързва Русия и Турция по дъното на Черно море .
В началото на май 2017 година Русия стартира построяването на " Турски поток ". В момента се построяват редом 2 прави, всяка една от тях е с потенциал по 15.75 милиарда кубически метра газ. Едната от тръбите ще доставя Турция със синьо гориво, а капацитът на другата е предопределен за страните от Балканите и Южна Европа.
За момента съветската страна към момента не е решила на къде ще поеме втората тръба. Единият вид е през Гърция за Италия, а вторият, който е по-вероятен, е през България за Сърбия и Унгария.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР