Руският президент Владимир Путин назначи заместник-министъра на външните работи Сергей

...
Руският президент Владимир Путин назначи заместник-министъра на външните работи Сергей
Коментари Харесай

Русия обявява за невалиден Договора за обикновените въоръжени сили в Европа?

Руският президент Владимир Путин назначи заместник-министъра на външните работи Сергей Рябков за собствен формален представител при разискванията в Народното събрание по отношение на възможното денонсиране от Русия на Договора за елементарните въоръжени сили в Европа , оповестява ТАСС.

" Да бъде назначен заместник-министърът на външните работи Сергей Алексеевич Рябков за формален представител на президента на Руската федерация при разглеждането от двете камари на Федералното заседание на Руската федерация на въпроса за денонсирането на Договора за елементарните въоръжени сили в Европа, подписан на 19 ноември 1990 година в Париж ", гласи декрет на Путин, оповестен през днешния ден.
 Русия счита за
Русия счита за " мъртъв " Договора за елементарните въоръжени сили в Европа

Защото НАТО отказал да направи това

Договорът беше подписан през 1990 година и променен през 1997 година Страните от НАТО обаче не ратифицираха изменената му версия и вместо това продължиха да се придържат към наредбите от 1990 година, въз основа на салдото на стандартните оръжия сред НАТО и Варшавския контракт. В резултат на това Русия беше принудена да разгласи на контракта през 2007 година, напомня ТАСС.

На 11 март 2015 година Русия прекрати присъединяване си в съвещанията на Съвместната съвещателна група по Договора и от този момент ползите ѝ се съставляват от Беларус.

Договорът за елементарните въоръжени сили в Европа вкарва ограничавания за броя на тежките оръжия, които могат да бъдат разполагани на Стария континент , т.е. на танкове, бойни машини на пехотата, тежка артилерия, бойни самолети и хеликоптери.
 Русия изиска изключителна конференция по Договора за въоръжаването
Русия изиска изключителна конференция по Договора за въоръжаването

Ситуацията в Европа е станала абсурдна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР