Руският президент Владимир Путин нареди засилване на охраната по границите, съобщава

...
Руският президент Владимир Путин нареди засилване на охраната по границите, съобщава
Коментари Харесай

След зачестилите атаки Путин засилва охраната по границите

Руският президент Владимир Путин подреди усилване на защитата по границите, съобщава " Ройтерс ".

Целта е да се обезпечи " бързо " придвижване на съветски военни и цивилни в украинските райони, които понастоящем са под контрола на Москва.

В приветствен адрес до граничната работа - клон на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), във връзка Деня на граничната защита, Путин акцентира, че тяхната задача е  " надеждно да покриват " линиите наоколо до зоната на бойните дейности.

През последните седмици атаките на съветска територия зачестяват. Въпреки че ударите с дронове се правят най-вече по гранични райони, от ден на ден такива се случват и надълбоко в страната - през вчерашния ден бе поразен петролопровод северозападно от Москва.

" Необходимо е да се обезпечи бързо придвижване както на военни, по този начин и на цивилни транспортни средства и товари, като храни, строителни материали за филантропична помощ, изпратени до новите субекти на Руската федерация ", настоя Путин в известие, оповестено в канала на Кремъл в " Телеграм ".

Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк са четирите области в Украйна, чиято анексия Путин разгласи през септември 2022 г. след провеждането на фиктивни съгласно Киев референдуми. Руските сили обаче управляват единствено отчасти четирите района.

Вчера публични лица оповестиха, че трима души са потърпевши при украински обстрел в Белгород - район, който беше цел на проукраински бойци тази седмица. Атаките провокираха подозрения по отношение на защитата и военния потенциал на Русия.

Руските Курска и Белгородска област, граничещи с Украйна, са най-честата цел на офанзиви, които повреждат енергийната, железопътната и военната инфраструктура. Местните управляващи упрекват Украйна за нападенията.

Въпреки че Киев съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за офанзиви в Русия и на следена от съветските сили територия в Украйна, съобщи, че унищожаването на инфраструктурата е подготовка за планираната контраатака.

Вчера Украйна разгласи, че е готова да стартира от дълго време дълго чаканото контранастъпление за отвоюване на територията, завладяна от Русия в 15-месечната война - спор, който лиши живота на хиляди и трансформира украинските градове в руини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР