Руският президент Владимир Путин нареди на службата за вътрешна сигурност

...
Руският президент Владимир Путин нареди на службата за вътрешна сигурност
Коментари Харесай

Спрете саботьорите: Путин заръча на разузнаването да се старае повече

Руският президент Владимир Путин подреди на службата за вътрешна сигурност (ФСБ) във вторник да ускори активността си за противопоставяне на шпионажа и саботажа от Украйна и от Запада, заяви Ройтерс.

В тирада пред нейни чиновници той съобщи, че ФСБ, която е правоприемник на руската Комитет за Държавна сигурност (на СССР), би трябвало да спре " саботажните групи ", влизащи в Русия от Украйна, да ускори отбраната на инфраструктурните обекти и да попречи на западните служби за сигурност да съживят това, което той назовава " терористични или екстремистки кафези в Русия ".

" Западните разследващи служби обичайно постоянно са били дейни в Русия. Сега те са хвърлили спомагателен личен състав, механически и други запаси при нас. Трябва да отговорим надлежно ", съобщи Путин.

Той инструктира ФСБ, чийто функционалности са свързани главно с контраразузнаване и битка с тероризма, да спре потоците от противозаконни оръжия в Русия и да ускори сигурността в четирите района на Украйна, които Москва анексира през септември - Донецки, Лугански, Запорожки и Херсонски.

ФСБ би трябвало да ускори цялата си активност за битка с разузнаването, сподели Путин на някогашните си сътрудници, които е управлявал в края на 90-те, като началник на контраразузнаването.

" Значителна информация за системите за надзор на нашите военни и правоприлагащи структури, предприятията на отбранителната промишленост, сериозните технологии и персоналните данни би трябвало да бъдат надеждно предпазени ", сподели той, наблягайки смисъла на тайната към най-новите съветски оръжия и съоръжение.

Президентът не загатна никакви съответни провали на разузнаването, само че мненията му допускаха угриженост по отношение на евентуалните недостатъци в работата на службата.

 Дрон след дрон падат от небето над Русия - какво е известно Дрон след дрон падат от небето над Русия - какво е известно

През годината от началото на войната в Украйна, Русия беше обект на удари на дронове на личната си територия, хакване на проправителствени медии и който утвърди войната предишния август.

Противници на режима настояват, че са направили десетки офанзиви против железопътна инфраструктура, ориентирани към нарушение на военния трафик, а контраразузнаването заяви, че този месец е задържало трима руснаци, участващи в " терористични актове " на жп обекти в района на Урал.

В последния образец за хакерска атака Министерството на изключителните обстановки заяви, че във вторник хакери са излъчили през районните телевизионни оператори подправени сигнали за паника, призоваващи хората да се насочат към бомбоубежищата, написа Ройтерс.

Путин неведнъж приканва руснаците да се пазят от предатели измежду своите, тематика, към която той се върна още веднъж във вторник в речта си пред ФСБ:

" Необходимо е да идентифицирате и спрете противозаконните действия на тези, които се пробват да разделят и отслабват нашето общество; да употребяват сепаратизма, национализма, неонацизма и ксенофобията като оръжие. "

Президентът сподели, че Русия постоянно е била обект на сходни офанзиви, само че " в този момент опитите, несъмнено, са най -активни. Опитите да задействат цялата тази сган на нашата земя ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР