Руският президент Владимир Путин нареди на Газпром“ да започне да

...
Руският президент Владимир Путин нареди на Газпром“ да започне да
Коментари Харесай

Путин нареди на „Газпром да увеличи доставките на газ за Европа от ноември

Руският президент Владимир Путин подреди на „ Газпром “ да стартира да стартира да попълня хранилищата за природен газ в Европа от ноември, съобщи Блумбърг.

На съветският газов колос е заръчано да се концентрира върху запълването на подземните складове в Германия и Австрия от 8 ноември, откакто Русия завърши с попълването на личните си складове.

В диалог с основният изпълнителен шеф на „ Газпром “ Алексей Милър, излъчен по държавната малкия екран, съветският президент сподели, че „ това ще сътвори по-благоприятна обстановка за европейския енергиен пазар “.

До момента „ Гaзпpoм “ е насочвал единствено дребни количества природен газ към своите европейски хранилища, като този ход може да усили доста доставките за континента. Това обаче не значи, че Русия отстъпва на фона на натиска да избави Европа от енергийна рецесия. Резервите ще се съхраняват в хранилищата на „ Газпром “, а ходът е естествено разследване от увеличението на производството в Русия.

Европа посреща зимния сезон с най-ниското равнище на ресурси от повече от десетилетие, откакто Русия сложи таван на доставките и пренасочи доста от тях към Азия, където има внезапен растеж на търсенето. Макар че Москва загатна, че може да усили доставките за Европа в случай че получи бързо утвърждение на газопровода „ Северен поток 2 “, най-големият снабдител на природен газ за Европа изпитва усложнения с покриването на търсенето и вкъщи.

Русия би трябвало да изпомпва повече газ от нормалното в личните си складове, откакто тежката зима  остави страната без доста ресурси. Милер изясни, че ще отнеме една седмица повече от предстоящото с цел да бъдат попълнени хранилищата в Русия. Това значи, че процесът ще приключи на 8 ноември.

Eвpoпeйcĸи цeни нa гaзa паднаха с 4,4 след намесата на Путин.

По данните на Gаѕ Іnfrаѕtruсturе Еurоре хранилищата в Германия, където „ Газпром “ има няколко уреди, са запълнени на 71%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР