Руският президент Владимир Путин нареди на Газпром“ да започне да ...

Руският президент Владимир Путин нареди на Газпром“ да започне да

Путин нареди на „Газпром да увеличи доставките на газ за Европа от ноември

Руският държавен глава Владимир Путин подреди на „ Газпром “ да стартира да стартира да попълва хранилищата за природен газ в Европа от ноември, съобщи Блумбърг.

На съветският газов колос е заръчано да се концентрира върху запълването на подземните складове в Германия и Австрия от 8 ноември, откакто Русия завърши с попълването на личните си складове.

В диалог с основният екзекутивен шеф на „ Газпром “ Алексей Милър, излъчен по държавната малкия екран, съветският държавен глава сподели, че „ това ще сътвори по-благоприятна обстановка за европейския енергиен пазар “.

До момента „ Гaзпpoм “ е насочвал единствено малки количества природен газ към своите европейски хранилища, като този ход може да усили изобилно доставките за континента. Това макар че не значи, че Русия отстъпва на фона на натиска да избави Европа от енергийна рецесия. Резервите ще се съхраняват в хранилищата на „ Газпром “, а ходът е естествено разследване от увеличаването на производството в Русия.

Европа посреща зимния сезон с най-ниското равнище на ресурси от повече от десетилетие, откакто Русия сложи таван на доставките и пренасочи доста от тях към Азия, където има внезапен растеж на търсенето. Макар че Москва загатна, че може да усили доставките за Европа в случай че получи бързо утвърждение на газопровода „ Северен поток 2 “, най-големият снабдител на природен газ за Европа изпитва затруднения с покриването на търсенето и вкъщи.

Русия би трябвало да изпомпва повече газ от обичайното в личните си складове, откакто тежката зима  остави страната без доста ресурси. Милер изясни, че ще отнеме една седмица повече от предстоящото с цел да бъдат попълнени хранилищата в Русия. Това значи, че процесът ще приключи на 8 ноември.

Eвpoпeйcĸи цeни нa гaзa паднаха с 4,4 след намесата на Путин.

По данните на Gаѕ Іnfrаѕtruсturе Еurоре хранилищата в Германия, където „ Газпром “ има няколко уреди, са запълнени на 71%.

Източник: manager.bg