Руският президент Владимир Путин нареди да започнат масови имунизации срещу

...
Руският президент Владимир Путин нареди да започнат масови имунизации срещу
Коментари Харесай

Путин нареди масови ваксинации на цялото население в Русия

 Руският президент Владимир Путин подреди да стартират всеобщи имунизации против ковид от идната седмица и да се отвори програмата за имунизация за всички руснаци, съобщи Ройтерс, представени от БНР.

Русия, която има четвъртия максимален брой случаи на Covid-19 в света, стартира огромна имунизация предишния месец.

Руският фонд за държавно благосъстояние (RDIF) съобщи, че 1,5 милиона руснаци към този момент са били имунизирани с имунизацията " Спунтик V ".

" Моля ви да започнете всеобщи имунизации на цялото население още през идната седмица “, сподели Путин в сряда по време на държавно съвещание посредством видеовръзка, излъчена по държавната телевизия.

Путин предизвести, че Русия би трябвало да остане с нараснало внимание макар забавянето на разпространяването на заболяването.

" Виждаме, че има лек спад на броя на хората, инфектирани с ковид, само че това не трябва да ни успокоява “, означи той.

Вицепремиерът Татяна Голикова съобщи, че управляващите ще бъдат подготвени да разширят имунизационната стратегия от понеделник.Русия не наложи народен локдаун по време на втората вълна от коронавирусна зараза, почнала през септември, като формалните управляващи обявиха, че целенасочените рестриктивни ограничения са задоволителни, с цел да лимитират вируса.

По-рано в сряда Русия заяви за 22 850 нови случая на Covid-19 през предходните 24 часа, което докара до повишаване на техния сбор от началото на пандемията до 3,5 милиона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР