Руският президент Владимир Путин нареди да се спре атаката срещу

...
Руският президент Владимир Путин нареди да се спре атаката срещу
Коментари Харесай

Путин отмени щурма на Азовстал

Руският президент Владимир Путин подреди да се спре офанзивата против металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, където са се барикадирали към 2000 украински бойци и цивилни.

Министърът на защитата Шойгу доложи през днешния ден на Путин, че " Мариупол е освободен, а " Азовстал " с украински бойци и задгранични наемници е надеждно блокиран ". Разговорът сред двамата бе излъчен по държавните телеграфни организации ТАСС и РИА Новости. Шойгу се появява за първи път обществено от месец насам.

" Няма потребност да слизате в катакомбите, належащо е да блокирате индустриалната зона на " Азовстал ", тъй че да не прелети и муха ", съобщи Путин. " Считам препоръчаното щурмуване на индустриалната зона за нецелесъобразно. Нареждам да бъде анулирано ", сподели Путин и поздрави Шойгу за интервенцията в Мариупол.

" Русия ще подсигурява живота и достолепието на украинските военни, които излязат от " Азовстал ", добави още Путин.

Вчера чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи, че най-късно до следобяд съветската армия ще превземе " Азовстал ", а през последните два дни РФ и ДНР от време на време обявяваха мъртвило, с цел да се предадат бойците от " Азов ", които пожелаят да бъде съхранен животът им.

Източник:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР