Руският президент Владимир Путин нареди да бъдат прекратени опитите да

...
Руският президент Владимир Путин нареди да бъдат прекратени опитите да
Коментари Харесай

Путин нареди да се отмени атаката срещу Азовстал. Шойгу твърди, че е превзет Мариупол

Руският президент Владимир Путин подреди да бъдат прекъснати опитите да бъде високомерен заводът " Азовстал " в Мариупол. Вместо това той настоя обсадата да продължи и хората вътре да останат блокирани.

Руският боен министър Сергей Шойгу съобщи, че съветската войска е превзела съвсем цялата територия на Мариупол, като се изключи региона към " Азовстал ".



Мариупол е високомерен. С тази вест съветският министър на защитата стартира днешната си среща с президента Владимир Путин.

" Ситуацията в града е спокойна, разрешава да се стартира към възобновяване на реда, към връщане на цивилното население и определяне на спокоен живот. Що се отнася до тези, които избягаха в цех " Азовстал " и бяха изцяло блокирани там и по целия периметър, имаме потребност от към три - четири дни, с цел да приключим интервенцията там ", сподели Шойгу.

Изненадващо Путин разгласи нова политика - вместо досегашната - да бъде високомерен всеки сантиметър от Мариупол, той подреди щурмът на завода " Азостал " да бъде преустановен. И изиска " даже муха да не може да прехвръкне ".

" Предлаганият взлом против промишлената зона, считам за неуместен. Нареждам да бъде анулиран. Трябва да мислим за запазването на живота и здравето на нашите бойци и офицери. Няма потребност влизаме в тези катакомби и да пълзим подземен около тези промишлени уреди. Блокирайте индустриалната зона, с цел да не прелети и муха. Предложете още един път на всички, които към момента не са поставили оръжие, да създадат това ", сподели Путин.



Путин сподели още, че всеки украински боец, който се съобщи, ще бъде третиран с почитание и животът му ще бъде обезпечен. Според Москва, в " Азовстал " продължава да има над 2000 украински войски, а 142 хиляди цивилни са били евакуирани.

Засега от украинска страна не удостоверяват новината за завладяването на Мариупол. По-рано основният договарящ на Киев прикани за договаряния, отдадени особено на пристанищния град.



" Да. Без никакви условия. Готови сме да проведем " специфичен кръг от договаряния " в Мариупол. На четири очи. За да спасим нашите момчета, Азов, военните, цивилните, децата, живите и ранените. Всички. Защото те са част от нас. Защото те са в сърцето ми. Завинаги ", сподели Михайло Подоляк, консултант на Володимир Зеленски.

Тази заран Киев заяви, че 80% от Луганска област към този момент е под съветски надзор. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изиска срещи поредно с Володимир Зеленски в Киев и Владимир Путин в Украйна.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР