Руският президент Владимир Путин направи обръщение към нацията след вчерашния

...
Руският президент Владимир Путин направи обръщение към нацията след вчерашния
Коментари Харесай

Путин с обръщение към нацията: Атентаторите са имали осигурен прозорец за бягство към Украйна

Руският президент Владимир Путин направи послание към нацията след вчерашния атентат край Москва, в който починаха и 115 души, а десетки други са тежко ранени.

Той разгласи 24 март за ден на народен печал.

Стрелбата в „ Крокус сити хол “ е най-смъртоносното нахлуване в Москва за последните 20 години

По думите му четиримата директни реализатори на терористичната офанзива в концертната зала „ Крокус сити хол “ в Красногорск са открити.

Маскирани са стреляли с картечници

Според съветския президент те са се пробвали да избягат, движейки се към Украйна, където по предварителни данни им е бил квалифициран „ прозорец “ за прекосяване на границата.

Стрелците към момента се търсят

" Обръщам се към вас по отношение на кървавия, безчовечен терористичен акт, жертви на който станаха десетки мирни, почтени хора, наши сънародници, в това число деца, юноши и дами “, съобщи президентът при започване на своето изказване. 

Малко след 20 часа през вчерашния ден нападатели с картечници убиват над 90 души

„ Задържани са общо 11 души. Федералната работа за сигурност на Русия и други правоприлагащи органи работят за идентифициране и откриване на цялата съучастническа база на терористите. Тези, които им обезпечават превоз, обрисуват направления за бягство от мястото на престъплението, приготвят тайници, скривалища на оръжия и муниции. Повтарям, проверяващите и правоохранителните органи ще създадат всичко, с цел да открият всички детайлности към закононарушението ", показва съветският президент.

Румен Радев и Делян Пеевски с позиция след атентата в съветската столица

“Очевидно, че сме изправени не просто пред деликатно цинично планувана терористична офанзива, а пред квалифицирано и проведено всеобщо ликвидиране на мирни, беззащитни хора. Престъпниците невъзмутимо и целеустремено потеглят да убиват, да стрелят от упор нашите жители, нашите деца. Точно както в миналото нацистите са правили кланета в окупираните територии, те вземат решение да провеждат показна екзекуция, кървясъл акт на заплашване. Всички причинители, уредници и поръчители на това закононарушение ще понесат заслужено и неизбежно наказване. Които и да са те, който и да ги управлява ”, декларира Путин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР