Руският президент Владимир Путин може скоро да намекне, че ще

...
Руският президент Владимир Путин може скоро да намекне, че ще
Коментари Харесай

Скоро Путин може да намекне за участие в президентските избори в Русия

Руският президент Владимир Путин може скоро да намекне, че ще взе участие в президентските избори в страната през 2024 година , оповестяват " Ройтерс " и в. " Комерсант ".

Това проправя пътя на шефа на Кремъл да остане на власт до 2030 година

Според публични длъжностни лица като част от конференция през ноември Путин може да разгласи, че ще взе участие в изборите през март следващата година.

Има обаче и други сюжети за това какво може да направи съветският водач на конференцията, като окончателното решение зависи от него.

Путин, който наследи президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 година,  се задържа начело на Русия по-дълго от всеки различен съветски държател след Йосиф Сталин , надминавайки даже 18-годишния мандат на Леонид Брежнев.

На 7 октомври Путин навършва 71 години.

Въпреки че редица дипломати и публични лица чакат той да остане на власт доживот, към момента няма удостоверение за проектите му да се кандидатира на президентските избори през 2024 година
 Песков: Русия теоретично няма потребност от избори, явно, че Путин ще завоюва
Песков: Русия теоретично няма потребност от избори, явно, че Путин ще завоюва

С репресии Путин значително резервира хватката си върху властта

Миналия месец Путин съобщи, че ще разгласи желанията си едвам откакто Народното събрание свика президентските избори - по закон това би трябвало да се случи през декември.

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че в случай че Путин реши да се кандидатира,

Въпреки че Путин може да няма конкуренция за гласове, някогашният разузнавач на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е изправен пред най-сериозния набор от провокации, с които се е сблъсквал който и да е началник на Кремъл, откогато Михаил Горбачов се бори с разпадащия се Съветски съюз преди близо четири десетилетия.

Войната в Украйна провокира най-голямата борба със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година и съставлява най-големия външен потрес за съветската стопанска система от десетилетия. Освен това през юни Путин беше изправен пред несполучлив протест на най-могъщия съветски наемник - Евгений Пригожин, който два месеца по-късно почина в самолетна злополука.
 Вечната война на
Вечната война на " психопата Путин "

Путин желае да въвлече руснаците в цивилизационен спор със Запада доста оттатък Украйна

Западът показва Путин като военнопрестъпник и деспот, въвлякъл Русия в спор в имперски жанр, който отслаби страната и изкова украинската държавност, като в същото време сплоти Запада и даде на НАТО задача за опълчване на Русия.

Путин обаче показва войната като част от доста по-голяма битка със Съединените щати, която съгласно кремълския хайлайф има за цел да разцепи Русия, да заграби нейните естествени запаси и по-късно да продължи с споразумяване на сметки с Китай.

Бившите руски шпиони, които държат властта в Москва, неведнъж са предупреждавали за риска от спор сред Русия и НАТО.

Западът твърди, че не желае спор сред Алианса и Москва , а просто да помогне на Украйна да победи съветските сили. Кремъл обаче е безапелационен, че Западът в никакъв случай няма да реализира провалянето на Русия в Украйна.
 Путин се майтапи с мандат до 100 години
Путин се майтапи с мандат до 100 години

Избори с предстоящ победител в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР