Руският президент Владимир Путин може и да успее да мобилизира

...
Руският президент Владимир Путин може и да успее да мобилизира
Коментари Харесай

Мобилизацията на Путин ще окаже значително влияние върху руската икономика

Руският президент Владимир Путин може и да успее да активизира 300 000 резервисти, които съгласно него са му нужни за войната в Украйна - само че след неговото изказване към 360 000 мъже към този момент са отпътували до Грузия и Казахстан, с цел да избегнат тази орис, а безчет други са си проправили път до други страни.

Това ще окаже доста въздействие върху съветската стопанска система , оповестява Укринформ, базирайки се на POLITICO.

„ Колкото повече Кремъл се активизира, толкоз повече мъже ще се опитат да изоставен страната и това има големи последствия за всички типове съветски работни места и затова стопанската система “, сподели медията. И Русия няма проект за справяне с това.

POLITICO изяснява, че Русия няма открита система за последователност на своето общество по време на война. За разлика от това, съседите на Русия - Швеция и Финландия от дълго време поддържат такива подробни проекти за това по какъв начин да поддържат обществото при положение на война и това включва повече от, да речем, инженери, обслужващи атомни електроцентрали.

По време на Студената война Швеция ползва проект, включващ по този начин нареченото „ военно настаняване “ за десетки служащи, които при положение на война ще останат на цивилните си работни места или ще поемат държавни задания с сходни функционалности.

Ако Швеция или Финландия бяха нападнати по време на Студената война, ядро ​​от фабрични служащи щеше да поддържа гражданското и военното произвеждане. Ядро от публицисти щеше да продължи да осведоми обществеността. Ядро от лекари, медицински сестри, учители, служащи в супермаркети, влакови инженери и водачи на камиони щеше да се погрижи популацията да бъде нахранено и да има достъп до най-необходимото.

Както се вижда от безредния метод, по който мъжете сега биват мобилизирани обаче, е ясно, че Русия няма подобен проект за последователност на обществото. Няма задоволително дами, които бързо да се намесят и да поемат работата на мобилизираните и избягали от страната мъже.

„ Мобилизацията се случва на инцидентен принцип и заради това ще удари стопанската система. Може би не в първия ден, само че стопанската система не може просто да продължи без тези мъже и мъжете, които избягаха “, цитира новинарското издание Генерал-лейтенант в оставка Арто Рати, някогашен непрекъснат секретар на Министерството на защитата на Финландия, сподели.

На 21 септември Путин разгласи " частична готовност ", до момента в който съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че 300 000 резервисти ще бъдат призовани като част от акцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР