Руският президент Владимир Путин каза на лидерите на Германия и

...
Руският президент Владимир Путин каза на лидерите на Германия и
Коментари Харесай

Шолц и Макрон се обадиха на Путин. Ще има ли полза от този 80-минутен разговор? -

Руският президент Владимир Путин сподели на водачите на Германия и Франция в телефонен диалог през днешния ден, че Москва е подготвена да разиска способи за обновяване на украинските доставки на жито от пристанищата на Черно море.

Почти една трета от международните доставки на зърно идват от Русия и Украйна. Русия също по този начин е значим експортьор на изкуствени торове, а Украйна е водещ експортьор на царевица и слънчогледово олио.

„ Русия, от своя страна, е подготвена да помогне за намирането на разновидности за безконтролен експорт на зърно, в това число износа на украинско зърно от пристанищата на Черно море “, обявиха от Кремъл.

Путин също по този начин е споделил на немския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон, че Русия е подготвена да усили износа си на изкуствени торове и селскостопански артикули, в случай че бъдат отстранени глобите против нея.

През последните дни съветският президент насочи сходни претенции и към водачите на Италия и Австрия.

Путин е споделил на Шолц и Макрон, че проблемите с продоволствените доставки са разследване от антируските наказания и други неточности на Запада.

Руският президент също по този начин е споделил, че Москва е подготвена да възобнови договарянията с Киев.

„ Особено внимание беше обърнато на положението на договарянията, които са замразени поради Киев. Президентът Владимир Путин удостовери готовността на съветската страна за обновяване на разговора “, обявиха от Кремъл.

Германският държавен представител Щефен Хебещрайт сподели, че в диалога Шолц и Макрон са призовали Путин към директни договаряния с украинския президент Володимир Зеленски.

„ Канцлерът и френският президент настояха за неотложно преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски. Те приканиха съветския президент към съществени директни диалози с украинския президент и търсене на дипломатическо решение на спора ", съобщи представителят.

По думите му диалогът, отдаден на уреждането на обстановката в Украйна, се е състоял по самодейност на Шолц и Макрон и е траял 80 минути.

Според изказването на Кремъл по отношение на диалога на Путин с Макрон и Шолц съветският държавен глава е отправил предизвестия против доставките на тежко оръжие за Украйна, съобщи ДПА.

Той е подчертал, че доставянето на по-мощни оръжия крие риск от по-нататъшна дестабилизация на обстановката и от обостряне на филантропичната рецесия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР