Руският президент Владимир Путин каза на израелския премиер Бенямин Нетаняху

...
Руският президент Владимир Путин каза на израелския премиер Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Путин към Нетаняху: Русия е готова да помогне за слагане на край на кризата в Близкия изток

Руският президент Владимир Путин сподели на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в телефонен диалог през днешния ден, 16 октомври, че Русия е подготвена да помогне за преустановяване на борбата сред Израел и палестинците, заяви Кремъл, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Владимир Путин осведоми (Нетаняху) за стъпките, които Русия подхваща, с цел да спомогне за нормализиране на обстановката, попречване на по-нататъшна ескалация на насилието и на филантропична злополука в линията Газа ", уточни съветското президентство.

По-рано през днешния ден съветският държавен глава разиска рецесията с водачите на Иран, Египет, Сирия и Палестинската автономност и съобщи, че всяка форма на принуждение против мирни жители е неприемлива.

" Руският президент изрази откровени съболезнования на роднините и околните на починалите израелци и акцентира, че изрично не приема и осъжда всевъзможни дейности, жертва на които става мирното население, в това число дами и деца ", акцентира преслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

На израелската страна бяха показани основните моменти от днешните телефонни контакти с водачите на Палестина, Египет, Иран и Сирия ", прецизираха от президентството.

Владимир Путин и Бенямин Нетаняху /Getty Images, списък

В тези диалози Путин изрази безпокойствие от пагубното повишаване на броя на цивилните жертви в Газа и вероятното прерастване на спора сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " в районна война, показва Кремъл, представен от Франс прес.

Пред сътрудниците си съветският президент е изразил " изключителна угриженост от огромната ескалация на военните дейности, съпроводена от пагубно повишаване на броя на цивилните жертви и утежняване на филантропичната рецесия в линията Газа ".

Путин съобщи, че е подготвен да " координира напъните си с всички градивни сътрудници, с цел да се постави завършек на военните дейности допустимо най-скоро и да се стабилизира обстановката ", в това число посредством проекторезолюция, импортирано от Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която цели установяването на " неотложно, уравновесено и неполитизирано филантропично помирение ", се споделя в официалното съобщение на Кремъл.

В телефонните диалози съветският президент за следващ път е декларирал, че трайното решение на израелско-палестинския спор изисква " основаването на самостоятелна палестинска страна ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР