Руският президент Владимир Путин каза на американския си колега Джо

...
Руският президент Владимир Путин каза на американския си колега Джо
Коментари Харесай

Путин посочи, че Западът игнорира саботажа от Киев на Минските споразумения

Руският президент Владимир Путин сподели на американския си сътрудник Джо Байдън по какъв начин Киев саботира Минските съглашения и обърна внимание на обстоятелството, че Западът не принуждава украинските управляващи да извършват отговорностите си, сподели Юрий Ушаков, асистент на съветския водач.

Според представителя на Кремъл Путин " в детайли е описал разрушителната линия на украинските управляващи за саботиране на споразуменията от Минск ", която се организира през последните няколко години. „ В същото време той означи, че не се упражнява подобаващ напън от страна на западните страни, тъй че Киев да извърши отговорностите си “, сподели помощникът на президента, представен от ТАСС.

„ Нашият президент обърна внимание на заплахата от милитаризиране на Украйна, напомпване с съвременни оръжия, което западните страни целеустремено вършат, като по този метод предизвикват вероятни провокации от украинските сили за сигурност както във връзка с Донбас, по този начин и във връзка с Крим “, сподели представителят на Кремъл.

„ Като се имат поради доктриналните насоки на Украйна, които непосредствено прогласяват задачата за връщане на Крим със мощ, нейното хипотетично влизане в НАТО е изпълнено, несъмнено, с най-опасните последствия, в това число директна военна борба сред Русия и алианса, даже и единствено тъй като самите Съединени американски щати го считат за заветен член пет от Вашингтонския контракт, приказва задоволително в детайли нашият президент по време на днешния диалог “, посочи Ушаков.

Ден преди този момент съветското външно министерство назова споразуменията от Минск единствената безалтернативна основа за разрешаване на спора сред Киев и Донбас в Украйна, подкрепена от медиаторите на ОССЕ и Русия, утвърдена от водачите на страните от Нормандския формат и утвърдена от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. В петък Кремъл упрекна Киев в отбягване на отговорностите си по Минските съглашения. Кремъл също по този начин съобщи, че трима от четиримата участници в нормандския формат не са подготвени да изпълнят споразуменията от Минск.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР