Руският президент Владимир Путин каза, че Украйна не може да

...
Руският президент Владимир Путин каза, че Украйна не може да
Коментари Харесай

Путин казва, че Украйна ще издържи „една седмица“, ако западната военна подкрепа спре

Руският президент Владимир Путин сподели, че Украйна не може да оцелее повече от „ една седмица “ без западната военна и финансова помощ, изказване, направено същия ден защото чиновник на Европейския съюз предизвести, че блокът не може да размени дефицита на финансиране, в случай че поддръжката за Киев от Съединените щати пресъхне.

Путин направи забележките си по отношение на западното финансиране за Украйна, защото се усилват опасенията, че политическите разтърсвания във Вашингтон могат да застрашат основна военна и филантропична помощ, от която Киев се нуждае, с цел да се пребори с нашествието на Русия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън призна тази седмица, че „ се тревожи “, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна може да бъде провалена.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Украйна споделя, че десетки хора са убити при съветска офанзива против село Харков Путин загатва, че Русия може да се върне към нуклеарни опити Путин допуска, че самолетът на шефа на наемниците на Вагнер е бил свален от гърмеж на граната Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 590 < /h3> завършек на списъка

Говорейки в четвъртък на среща на Валдайския спорен клуб, основан в Москва мозъчен концерн, в черноморския курорт Сочи, Путин сподели, че Украйна е подкрепена „ с помощта на многомилиардни дарения, които идват всеки месец “.

„ Ако един просто спре, всичко ще почине след седмица “, сподели Путин.

„ Същото важи и за отбранителната система. Само си представете, че помощта стопира на следващия ден. Ще живее единствено една седмица, когато му свършат амунициите “, сподели той.

Путин също по този начин съобщи, че Украйна е изгубила повече от 90 000 бойци от началото на контранастъплението на Киев против съветските сили през юни.


На среща на Европейската политическа общественост (EPC) в Испания в четвъртък висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел сподели, че Европейски Съюз не може да размени Съединени американски щати като главен донор на Киев.

„ Може ли Европа да запълни празнината, оставена от Съединени американски щати? Е, сигурно Европа не може да размени Съединени американски щати “, сподели Борел.

Европейски Съюз и Съединени американски щати – дружно включващи множеството членове на НАТО – са жизненоважни в борбата на Украйна против Русия. Европейски Съюз и неговите държави-членки дадоха обещание над 100 милиарда $ многогодишна поддръжка на Украйна, в това число финансиране на доставки на оръжие. Вашингтон е дал 43 милиарда $ военна помощ, до момента в който Конгресът е одобрил 113 милиарда $, което включва филантропична помощ.

Но новото финансиране от Съединени американски щати за Украйна беше спряно като част от договорката, подписана през уикенда с опозиционните републиканци, с цел да се предотврати затварянето на държавното управление на Съединени американски щати.

Отстраняването от твърдолинейните републиканци на техния личен ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти тази седмица добави към несигурността към помощта за Украйна. Някои от хардлайнерите желаят американската помощ за Украйна да спре.


Джим Дъбик, старши помощник във Вашингтонския мозъчен концерн Институт за проучване на войната (ISW), сподели, че Путин разчита, че НАТО и Съединени американски щати ще понижат поддръжката си за Украйна и последните събития в Конгресът на Съединени американски щати играе в ръцете на Путин.

„ Като понижава помощта за Украйна, Конгресът непосредствено поддържа желанието на Путин да раздели алианса... Неотдавнашните дейности на Конгреса не демонстрират стратегическото водачество, което светът чака от Съединените щати “, сподели Дъбик в коментар, оповестен в обществените медии. < /p>

Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки на срещата в Испания на европейските водачи в четвъртък, изрази угриженост по отношение на „ политическите стихии “ на Вашингтон, само че сподели, че е убеден, че към момента има двупартийна поддръжка от Съединени американски щати.

Лидерите на срещата на върха на EPC споделиха, че изчислението на Путин е, че Западът ще се умори от дълготрайната поддръжка на Украйна, предоставяйки му път към успеха.

„ Мисля, че Русия желае да сме изтощени “, сподели министър-председателят на Естония Кая Калас и добави: „ Трябва да им покажем, че не сме. Трябва да помогнем на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. “

Френският президент Еманюел Макрон затвърди това обръщение на среща със Зеленски, обещавайки „ неуморна “ поддръжка за Украйна.

Но в границите на Европейски Съюз има пукнатини.

Словакия разгласи, че е замразила решения за военна помощ за прилежаща Украйна след парламентарните избори в неделя, които бяха извоювани от партията SMER-SSD на някогашния министър председател Роберт Фицо, която водеше акция с заричане да приключи военната поддръжка за Украйна и глобите против Русия.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР