Руският президент Владимир Путин каза, че се е реваксинирал днес

...
Руският президент Владимир Путин каза, че се е реваксинирал днес
Коментари Харесай

Путин си постави трета доза срещу ковид със Спутник лайт

Руският президент Владимир Путин сподели, че се е реваксинирал през днешния ден против ковид със " Спутник лайт " и се усеща добре, съобщи ТАСС.

На среща със заместник-директора на Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология " Гамалея " Денис Логунов Путин сподели: " Днес по ваша рекомендация, по рекомендация на ваши сътрудници се имунизирах още един път - със " Спутник лайт " и добави, че това е станало преди два часа и се усеща обикновено, няма никакви недоволства.

Той съобщи също, че е подготвен да взе участие в изпитването на назална форма на ваксина от коронавирус, разработвана от центъра. След като получи информация за тестванията на този препарат, съветският президент попита дали може да взе участие в тези изследвания и изрази предпочитание още през днешния ден да подпише документ, с който да даде единодушие.

През октомври министерството на опазването на здравето на Русия даде на центъра " Гамалея " позволение за осъществяване на втора фаза на клинични проучвания на ваксина против ковид във тип на назален спрей. Тя няма да анулира нуждата от елементарната имунизация, а ще бъде допълнение към нея, осигуряващо още една бариера по пътя на инфекцията.

През юни 2021 година Путин заяви, че е имунизиран със " Спутник V ", също създадена от центъра " Гамалея ".

Заместник-директорът на центъра сподели, че при коронавирус резултатът от имунизирането понижава 6 - 8 месеца след първата доза, по тази причина е належащо реваксиниране. Но думите на Логунов успеваемостта на препарата след реваксинация се усилва от 1,6 до 2 пъти.

Повече от 50 милиона съветски жители са имунизирани със " Спутник V ", а в други страни те са близо 120 милиона, сподели през днешния ден Путин на срещата си с Логунов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР