Руският президент Владимир Путин каза, че Русия вече е постигнала

...
Руският президент Владимир Путин каза, че Русия вече е постигнала
Коментари Харесай

Путин: Русия постигна значителни териториални придобивки в Украйна

Руският президент Владимир Путин сподели, че Русия към този момент е постигнала обилни териториални придобивки в Украйна, имайки поради анексията през септември на четири отчасти окупирани украински района, която Киев и множеството страни членки на Организация на обединените нации осъдиха като противозаконна, съобщи Ройтерс, представени от Факти.бг.

Руският президент през вчерашния ден даде да се разбере, че разширението на границите на Русия е основна цел на войната, което влезе в контрастност със декларираните цели при започване на съветската инвазия, наричана от Москва " специфична военна интервенция ", когато Путин сподели, че в съветските проекти не влиза окупация на украински земи.

Предупреждавайки, че войната може да продължи дълго време, Путин сподели, че Русия е трансформирала Азовско море в свое " вътрешно море ", което в този момент е заобиколено от съветска и следена от Москва територия, в това число анексирания Кримски полуостров.

Руският водач сподели, че това е бил стремежът и на цар Петър Първи, управлявал през 17-и и 18-и век, с който Путин се е сравнявал в предишното.

" Не би трябвало да забравяме, в действителност, и тези, които в този момент към този момент не са с нас, които починаха, защитавайки Родината, които през днешния ден се намират на лекуване и възвръщат силите си. Да пожелаем на нашите момчета здраве и благоденствие. Никога не би трябвало и няма да забравяме за техните фамилии, близки, тези, които ги направиха герои - техните родители, колективи, където те са израснали ", сподели през днешния ден съветският държавен глава по време на тържествена гала в Кремъл по случай Деня на героите на отечеството, представен от ТАСС.

Путин означи, че сходни хора извършват велика задача. " Родината не е просто територия. Това са на първо място хората, които защитавате. Ето това е Родината. Всички разбираме това и всички сме признателни на вас и на вашите бойни приятели за това, което вършиме за Отечеството ", добави съветският президент.

Той поздрави участниците в церемонията с отбелязвания на 9 декември празник. По думите на Путин, героите на Отечеството не на думи, а с каузи са потвърдили верността си към Родината. " В изискванията на бойни дейности, а и постоянно в условия на изключителна заплаха, всеки човек желае да остане жив, здрав, желае да се срещне със своите другари, близки, с децата, с дамата, с родителите си. Това естествено за всеки човек възприятие за самозапазване отива на втори проект за хората, които живеят с по-висши цели и идеали за лоялност към народа си ", заключи Путин.

В момента съветските сили настъпват с офанзиви по въздух и земя към няколко обитаеми места в Източна Украйна, споделиха през вчерашния ден украински представители.

Близо до град Лисичанск Русия е разположила повече войски в опит да превземе село Белогоровка, сподели украинският шеф на региона, а украински пълководец в друго обитаемо място, за контрола над което се водят яростни боеве, разказа засилваща се съветска атака по въздух.

" Те струпват от ден на ден запаси " към Белогоровка, с цел да се опитат да завладяват селото, сподели украинският шеф на Луганска област Сергий Гайдай по украинската телевизия и добави: " Свидетели сме на непрестанни офанзиви ".

В Бахмут и други елементи от Донецка област, която е прилежаща на Луганска, съветските офанзиви са лишили живота на 9 цивилни, сподели украинският шеф на региона. Украинските сили дават отговор с масиран обстрел с реактивни системи за залпов огън.

Боевете не престават по цялата линия на надзор в Донецка област, а намиращият се на фронтовата линия град Авдеевка беше обстрелван от съветски танкове тази заран, сподели говорителката на донецката регионална администрация Татяна Игнатченко.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР