Руският президент Владимир Путин каза, че Русия вече е постигнала

...
Руският президент Владимир Путин каза, че Русия вече е постигнала
Коментари Харесай

Путин: Русия постигна значителни териториални придобивки в Украйна

Руският президент Владимир Путин сподели, че Русия към този момент е постигнала обилни териториални придобивки в Украйна, имайки поради анексията през септември на четири отчасти окупирани украински района, която Киев и множеството страни членки на Организация на обединените нации осъдиха като противозаконна, съобщи Ройтерс.

Руският президент през вчерашния ден даде да се разбере, че разширението на границите на Русия е основна цел на войната, което влезе в контрастност със декларираните цели при започване на съветската инвазия, наричана от Москва " специфична военна интервенция ", когато Путин сподели, че в съветските проекти не влиза окупация на украински земи.
Предупреждавайки, че войната може да продължи дълго време, Путин сподели, че Русия е трансформирала Азовско море в свое " вътрешно море ", което в този момент е заобиколено от съветска и следена от Москва територия, в това число анексирания Кримски полуостров.

Руският водач сподели, че това е бил стремежът и на цар Петър Първи, управлявал през 17-и и 18-и век, с който Путин се е сравнявал в предишното.

" Не би трябвало да забравяме, в действителност, и тези, които в този момент към този момент не са с нас, които починаха, защитавайки Родината, които през днешния ден се намират на лекуване и възвръщат силите си. Да пожелаем на нашите момчета здраве и благоденствие. Никога не би трябвало и няма да забравяме за техните фамилии, близки, тези, които ги направиха герои - техните родители, колективи, където те са израснали ", сподели през днешния ден съветският държавен глава по време на тържествена гала в Кремъл по случай Деня на героите на отечеството, представен от ТАСС.

Путин означи, че сходни хора извършват велика задача. " Родината не е просто територия. Това са на първо място хората, които защитавате. Ето това е Родината. Всички разбираме това и всички сме признателни на вас и на вашите бойни приятели за това, което вършиме за Отечеството ", добави съветският президент.

Той поздрави участниците в церемонията с отбелязвания на 9 декември празник. По думите на Путин, героите на Отечеството не на думи, а с каузи са потвърдили верността си към Родината. " В изискванията на бойни дейности, а и постоянно в условия на изключителна заплаха, всеки човек желае да остане жив, здрав, желае да се срещне със своите другари, близки, с децата, с дамата, с родителите си. Това естествено за всеки човек възприятие за самозапазване отива на втори проект за хората, които живеят с по-висши цели и идеали за лоялност към народа си ", заключи Путин.

В момента съветските сили настъпват с офанзиви по въздух и земя към няколко обитаеми места в Източна Украйна, споделиха през вчерашния ден украински представители.

Близо до град Лисичанск Русия е разположила повече войски в опит да превземе село Белогоровка, сподели украинският шеф на региона, а украински пълководец в друго обитаемо място, за контрола над което се водят яростни боеве, разказа засилваща се съветска атака по въздух.

" Те струпват от ден на ден запаси " към Белогоровка, с цел да се опитат да завладяват селото, сподели украинският шеф на Луганска област Сергий Гайдай по украинската телевизия и добави: " Свидетели сме на непрестанни офанзиви ".

В Бахмут и други елементи от Донецка област, която е прилежаща на Луганска, съветските офанзиви са лишили живота на 9 цивилни, сподели украинският шеф на региона. Украинските сили дават отговор с масиран обстрел с реактивни системи за залпов огън.

Боевете не престават по цялата линия на надзор в Донецка област, а намиращият се на фронтовата линия град Авдеевка беше обстрелван от съветски танкове тази заран, сподели говорителката на донецката регионална администрация Татяна Игнатченко.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР