Руският президент Владимир Путин каза, че приемането на християнството преди

...
Руският президент Владимир Путин каза, че приемането на християнството преди
Коментари Харесай

Путин: Народите, които приеха християнската истина, успяха да достигнат безпрецедентни висоти

Руският президент Владимир Путин сподели, че приемането на християнството преди повече от 1000 години на територия, която след това става Русия, е белязало началната точка за основаването на съветската страна.

Путин направи изявлението на гала по случай 1030-годишнината от приемането на християнството от владетеля на Киевска Рус княз Владимир и добави: "Народите, които одобриха християнската истина като своя лична, съумяха да доближат невиждани висоти в региона на политиката, изкуството, литературата, науката и стопанската система. Постигнатото единство повече от един път избави, укрепи и поддържа нашата татковина по време на най-тежките исторически повратни монети ".

Изказването на Путин акцентира мощните връзки сред държавното управление и Руската православна черква, отбелязва Асошиейтед прес.

На обяд забиха всички църковни камбани в Москва и Подмосковието. Там са главните тържества, за които се събраха представители на 10 поместни православни църкви. От сутринта започнаха честванията в Крим, където към Владимирския събор в Севастопол се събраха доста вярващи, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР