Руският президент Владимир Путин каза, че иска да продължи да

...
Руският президент Владимир Путин каза, че иска да продължи да
Коментари Харесай

Путин след среща с Шолц: Готови сме да вървим по пътя на преговорите

Руският президент Владимир Путин сподели, че желае да " продължи да работи дружно " със Запада по въпросите на европейската сигурност и разполагането на ракети, с цел да смекчи рецесията към Украйна, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Готови сме да продължим да работим дружно. Готови сме да вървим по пътя на договарянията ", сподели съветският президент на обща конференция с немския канцлер Олаф Шолц след срещата на двамата водачи в Москва.

Путин означи, че планът " Северен поток-2 " има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа и няма политически нюанс. Руският президент напомни, че не един път е казвал, че " Северен поток-2 " " е чисто търговски план и не става въпрос за никаква политика ", показва ТАСС.

" Към момента Русия обезпечава повече от една трета от потребностите на Германия от енергоносители както във връзка с петрола - 34 %, по този начин и на природния газ - 35,4 % ", сподели още Путин.

Русия не може да си затваря очите пред това по какъв начин Съединени американски щати и НАТО напълно свободно в лична изгода поясняват основни правила на равно обезпечената и неделима сигурност, закрепени в голям брой общоевропейски документи, сподели съветският президент и добави: " В хода на днешните договаряния, които минаха в делова атмосфера, съответно и обширно обсъдихме редица въпроси от двустранните връзки и вероятностите за тяхното развиване, и несъмнено, отделихме внимание на най-актуалните въпроси на интернационалния дневен ред ".

Путин сподели, че Русия е подготвена да стартира диалози за ограничение на разполагането на ракети със междинен обхват в Европа, за бистрота на военните учения и ограничения за подсилване на доверието, само че акцентира нуждата Западът да обърне внимание на главните съветски претенции, показва Асошиейтед прес.

Обявеното от Русия отчасти евакуиране на войски от украинската граница е " добър знак ", сподели на конференцията немският канцлер Олаф Шолц и добави, че се надява да последват още сходни стъпки.

Путин одобри предходната седмица в Кремъл и президента на Франция Еманюел Макрон и разиска с него същите тематики. Тогава срещата сред Путин и Макрон продължи пет часа. Вчера пък Шолц беше в Киев.

Кадри от началото на срещата демонстрираха Путин и Шолц, седнали от двете страни на бяла, дълга 6 метра маса. На същата маса преди седмица седяха Путин и Макрон. Тогава някои съзряха в това раздалечаване студенината на Путин към френския президент. После стана ясно, че Макрон е отказал да му бъде изработен съветски Пи Си Ар тест преди началото на срещата с Путин и по тази причина е била потребност тази отдалеченост сред тях.

Сега Шолц също като Макрон е отказал да си направи съветски Пи Си Ар тест за ковид преди срещата и е избрал да му бъде изработен тест от доктор от немското посолство в Русия. Тестът му е бил изработен в самолета, с който той дошъл в Москва, малко след кацането.

Кремъл: Твърденията за идна съветска инвазия на Украйна са безпочвена нервност

По-рано във вторник Кремъл съобщи, че изказванията на Съединени американски щати, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, са безпочвена нервност.

Владимир Путин би предпочел Русия и Западът умерено да обсъдят опасенията си и не желае да вижда " осведомителни акции ", които в допълнение ескалират напрежението, съобщи на брифинг Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент, представен от Ройтерс.

Владимир Путин от време на време се отнася с комизъм към известията, посочващи дати за вероятно планувано от Русия нахлуване против Украйна, сподели Песков, представен от ТАСС.
Той означи, че е невероятно човек да се отнася с схващане към такова " маниакално осведомително безумство ".

" Трудно е да се отнасяш с схващане към това. Понякога (Путин) дори се майтапи - желае да узнае не е ли оповестено някъде точното време, часът на започване на войната ", съобщи Песков.

" Защото, в действителност, не е допустимо да се посрещне с схващане сходно в действителност от време на време към този момент просто маниакално осведомително безумство, каквото е налице в тази връзка ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР