Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че Русия не може

...
Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че Русия не може
Коментари Харесай

Путин: Русия не е атакувана от ислямски фундаменталисти, у нас имаме междурелигиозно единство

Руският президент Владимир Путин изрази убеденост, че Русия не може да бъде обект на офанзиви на ислямски фундаменталисти, защото в страната съществува междурелигиозно единение. Руският държавен глава направи този коментар в изявление на 12-ия конгрес на Федерацията на самостоятелните профсъюзи на Русия (ФНПР), представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Имаме всички учредения да считаме, че основната цел на тези, които са поръчали кървавата, ужасна терористична офанзива в Москва е да разрушат нашето единение ", уточни съветският президент единствено две седмици откакто минимум 144 души бяха убити покрай Москва при терористична офанзива, за която отговорност пое групировката " Ислямска страна " (ИД), отбелязва Ройтерс.

" Не виждам други вероятни цели и надали има такива, тъй като Русия не може да бъде обект на терористични офанзиви от страна на ислямски фундаменталисти. Имаме страна, която показва неповторим образец за междурелигиозно, а също по този начин и на междуетническо единодушие и единение ", сподели Путин.

Той акцентира, че Русия " и на интернационалната сцена работи по подобен метод, че надали може да стане обект на нахлуване от страна на ислямски фундаменталисти ".

Русия нееднократно съобщи, че терористичната офанзива в Подмосковието е била поръчана от Киев, без да показва доказателства в поддръжка на тази теза.

Украйна отхвърли да е забъркана в нападението, а Съединени американски щати, които настояват, че са предизвестили Русия за опцията за ислямистка офанзива, дефинираха изказванията на Москва като безпочвени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР