Руският президент Владимир Путин изглежда поставя условия на Съвета за

...
Руският президент Владимир Путин изглежда поставя условия на Съвета за
Коментари Харесай

ISW: Си Дзинпин остава по-резервиран, отколкото Путин желае

Руският президент Владимир Путин наподобява слага условия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации като способ за проекция на съветската мощност преди присъединението на Русия към ротационното председателство през април. Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи по време на конференция на 21 март, че Русия възнамерява да организира неофициална среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации при започване на април, с цел да разиска „ действителната обстановка “ на „ украинските деца, отведени в Русия “ – преди оповестяването на заповедите за арест на Международния углавен съд (МНС) за Путин и съветския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова за депортирането на украински деца в Русия.

Те идват в миг, когато назначени от Кремъл окупационни чиновници не престават да улесняват депортирането на украински деца в Русия под разнообразни схеми и прикрития.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Освен това Путин направи редица забележителни мнения, провъзгласявайки уговорката на Русия към Организация на обединените нации, Секретен сътрудник на Организация на обединените нации и устава на Организация на обединените нации по време на конференцията си с китайския президент Си Дзинпин на 21 март.

Взети дружно, мненията на Небензя и Путин допускат, че Русия продължава да употребява позицията си в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации като основа за проекция на мощ, до момента в който Секретен сътрудник на Организация на обединените нации се приготвя Русия да поеме председателството на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации през април.

Чрез слагането на осведомителни условия, с цел да се показа за хипотетичния ангажимент на Русия към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Путин ще продължи да въоръжава и да употребява правото на несъгласие на Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през идващите месеци.

Вторият ден от визитата на китайския президент Си Дзинпин сподели, че Путин не е съумял да обезпечи двустранното партньорство без ограничавания с Китай, на което евентуално се е надявал. Путин и Си подписаха „ Съвместно изказване на Руската федерация и Китайската национална република за задълбочаване на всеобхватното партньорство и стратегическо съдействие, нахлуване в нова епоха “ на 21 март, в което се акцентира, че руско-китайските връзки са всеобхватни, стратегически и на равнище най-високо равнище в историята.

Съвместното изказване обрисува разнообразни двустранни планове и удостоверява уговорката на Русия и Китай към държавния суверенитет и териториалната целокупност на другата страна, наред с други дипломатически обещания.

Ангажиментите, поети от Си и Путин, обаче бяха доста едностранчиви, което демонстрира, че Си се съгласява на по-резервирана версия на руско-китайските връзки, в сравнение с Путин евентуално желае, както ISW означи на 20 март.

Си похвали Путин, удостовери уговорката на Китай към Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и разшири позицията на Китай за политическо споразумяване на войната в Украйна; само че Си не отиде доста по-далеч от предлагането на тези изказвания.

Путин, в противен случай, разгласи редица ограничения, които алармират за продължаващата ориентировка на Русия и зависимостта от Китай в енергийния и икономическия бранш, които наподобяват доста едностранчиви спрямо релативно смекчените задължения на Си.

Освен това Си не изрази желание да даде поддръжка за войната на Русия в Украйна отвън неразбираеми дипломатически уверения, което евентуално е стъпка обратно от това, което Путин се надяваше да обезпечи в договарянията. Путин евентуално не е съумял да обезпечи точния тип партньорство, от което се нуждае и желае, и Си евентуално ще напусне Москва, откакто си е обезпечил уверения, които са по-едностранни, в сравнение с Путин е възнамерявал да бъдат. Путин означи, че Русия и Китай са имали „ доста изчерпателен и прям продан на отзиви “ по отношение на вероятностите за по-нататъшното развиване на руско-китайските връзки. В сходна изразителност по-специално липсва езикът, който нормално се употребява в дипломатическите четения, с цел да се уточни, че двете страни са постигнали дефинитивни и основни съглашения.

Путин разказа доставката от Запада на муниции с обеднен уран на Украйна като забележителна ескалация, с цел да подкрепи осведомителните интервенции, целящи възпирането на западната помощ за сигурността на Украйна и да разпореди тежестта на договарянията върху Запада. Путин съобщи на 21 март, до момента в който обсъждаше китайския кротичък проект, че Западът стартира да употребява оръжия с „ нуклеарен “ съставен елемент в отговор на известието на Обединеното кралство, че ще даде на Украйна снаряди с обеднен уран.

Путин съобщи, че даването на Обединеното кралство на снаряди с обеднен уран демонстрира, че Западът не е подготвен за „ спокойно споразумяване “.

Противотанковите муниции на Запад нормално се вършат от обеднен уран – т.е. уран, който е по-малко радиоактивен от естествения уран – заради високата си компактност и проникващия резултат, който генерира. Такива муниции не могат да бъдат употребявани за произвеждане на нуклеарни или радиологични оръжия. Путин се пробва да опише даването на снаряди с обеднен уран като ескалация, с цел да възпре западната помощ за сигурност, макар че снарядите не съдържат никакви делящи се или радиологични материали.

Групата Вагнер може да загуби по-голямата част от пандизчиите си през идващите седмици, защото пандизчиите завършват своите шестмесечни военни контракти. Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО) реши, че хиляди наказани от „ Вагнер “, които са били вербувани през есента на 2022 година, ще бъдат помилвани и освободени, като се има поради, че групата наподобява се придържа към обещанието си да освобождава наказаните след шест месеца работа.

Министерството на защитата на Обединеното кралство предвижда, че изселването на пандизчиите ще утежни дефицита на личен състав на Вагнер, защото Кремъл също блокира Вагнер да набира спомагателни пандизчии. По-рано Кремъл удостовери на 27 януари, че съветският президент Владимир Путин издава предварителни помилвания за наказани, които служат в съветски бойни интервенции в Украйна.

Съобщението на Кремъл е в сходство с открития от ISW график за решението на Путин да се дистанцира изцяло от финансиста на „ Вагнер “ Евгений Пригожин след рухването на Соледар, Донецка област, на 12-13 януари.

Кремъл евентуално съзнателно е разрешил публикуването на превантивни помилвания, с цел да подтиква повече наказани от Вагнер да изоставен след приключването на договорите им, с цел да подкопае в допълнение силата на Вагнер. Пригожин е създал марка, която поредно се подиграва на съветското Министерство на защитата за пренебрежението му към благосъстоянието на войските и е малко евентуално да ядоса пандизчии, като ги задържи на фронтовата линия след приключването на договорите им.

Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) и Националната армия на Русия („ Росгвардия “) започнаха на 20 март наказателно следствие против заместник-командващия Централния окръг на Росгвардия генерал-майор Вадим Драгомирецки.

Депутатът от Руската държавна дума Александър Хинштейн съобщи, че Драгомирецки е обвинен в приемане на многомилионни подкупи и корист с власт и ще бъде изправен пред следващо освобождение от служба. Хинштейн сподели, че чиновниците са принудили Драгомирецки да признае виновността си в документално признание. Драгомирецки беше обвинен в приемане на подкупи от реализатор, който реконструира военно отделение в Московска област.

Обвиненията следват законопроекта на съветския президент Владимир Путин от 18 март, който усилва санкциите и лишаването от независимост за нелегално заграбване на съветски военни активи.

Хинштейн съобщи, че следствието на управлението на Росгвардия потвърждава неговата отдаденост на „ прочистването на техните редици “. Кремъл може да употребява предпоставката за корист с военни средства, с цел да в профил чиновници, които са изпаднали в недружелюбност.

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи на 20 март, че е разрешило президентско изтегляне от бюджета, с цел да даде спомагателни 350 милиона $ помощ за сигурността на Украйна. Министерството на защитата съобщи, че пакетът ще включва муниции за HIMARS, 155 мм артилерийски снаряди, ракети HARMs и друго сериозно военно съоръжение.

Кремъл продължава акциите за крипто готовност, с цел да набира мъже в цяла Русия за договорна работа, с цел да избегне оповестяването на публична втора мобилизационна вълна. Представителят на Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) Андрий Юсов съобщи, че Русия набира 20 000 военнослужещи на месец посредством схеми за криптомобилизация.

Юсов означи, че Русия продължава да не разполага с инструктори и употребява беларуски полигони за образование на мобилизираните военнослужещи. Украинският общоприет щаб заяви, че съветски военнослужещи от Краснодарски край подписват контракти за изпращане в Украйна през август 2023 година

Руските чиновници по набирането на личен състав евентуално принуждават наборниците да подписват контракти, а съветските самостоятелни медии оповестиха, че Московският авиационен институт е задържал дипломи на приключилите, отказали да подпишат военни контракти.

Руски локални медии оповестиха, че военните служби заплашват частни компании с санкции, в случай че не дават персонална информация за своите мъже чиновници до 50-годишна възраст. Руски медии оповестиха също, че съветски чиновници по набиране на личен състав не престават да раздават призовки на студенти и цивилни мъже, с цел да изяснят персоналната си информация.

„ Вагнер “ също по този начин продължава да уголемява своите акции за набиране на личен състав в Русия и откри още един център за набиране на личен състав в Ростов на Дон.

Руски блогъри от ден на ден правят оценка, че Кремъл надали ще разгласи нова мобилизационна вълна и вместо това е в интерес на акция за набиране на договорна работа. Блогър означи, че Кремъл ще разгласи готовност единствено в случай че районните управляващи не са в положение да генерират мечтаната квота от доброволци.

Блогърът означи, че Кремъл популяризира договорна работа за възобновяване на силите без готовност. Друг блогър означи, че акцията за набиране на личен състав на Кремъл е подготвена за неуспех, заявявайки, че съветското Министерство на защитата (МО) не е било дейно в насърчаването на акции за набиране на личен състав. Блогърът означи, че е малко евентуално Кремъл да генерира мечтаните 400 000 бойци, защото множеството от доброволците, които са желали да се бият във войната, към този момент са се записали по време на предходни акции за набиране на личен състав. Блогърът означи, че групата „ Вагнер “ и чеченските елементи „ Ахмат “ са единствените формирования, които са съумели дейно да наемат доброволци и спекулира, че съветското МО е съумяло да активизира единствено 230 000 военнослужещи през септември 2022 година Наблюденията на блогърите поддържат предходните оценки на ISW, че възобновената акция за набиране на доброволци е малко евентуално да задоволи настоящите потребности на Русия от навременни подкрепления.

Руски военнослужещи, които се причислиха към районните доброволчески батальони през лятото на 2022 година, разкриха, че съветското военно командване третира съветските доброволци като пушечно месо. Руското без значение издание Important Stories (iStories) интервюира съветски доброволец от казанския доброволчески батальон „ Алга “, който сега е упрекнат в дезертиране. Доброволецът разкри, че неговият батальон е претърпял големи загуби на западния (десен) бряг на Херсонска област по време на украинското контранастъпление през ноември 2022 година Военнослужещите, дружно с някои други детайли на батальона, са получили позволение от командирите на роти и батальони да изоставен след четири месеца договорна работа, само че командирите на 72-ра бригада отхвърлят да ги уволнят. ISW не можа да откри никаква информация за съветска 72-ра бригада, която беше посочена в отчета на iStories. Подчинението на доброволческия батальон на бригада може да значи, че някои съветски доброволчески батальони са включени в съществуващи или нови елементи. Доброволецът разкри още, че украинските сили са унищожили значително доброволческия батальон „ Алга “ край Въгледар на 6 февруари 2023 година

Руските акции за недоброволно набиране, в случай че бъдат оповестени още веднъж, биха влошили още повече проблемите с приключването на мозъци в страната. Радио Свобода и Current Time разкриха, че 250 от най-известните лекари в Русия са избягали от страната на 27 септември 2022 година, шест дни откакто съветският президент Владимир Путин разгласи готовност.

Руският висш съд създаде и показа проекторезолюция, която изяснява кои действия съдът ще дефинира като закононарушение против военната работа.

На 21 март съдът предложи да се вкарат санкции за „ опит за своеволно овакантяване на военна част и дезертиране “. Проектът ще разреши на съда да санкционира военнослужещи, които са отсъствали от подразделенията си за по-малко от два дни, което сега не е нарушаване съгласно съществуващия закон. Проектът дефинира дезертирането като закононарушение, при което военнослужещият има намерение да избегне военната си работа, като съдът ще може да преследва всеки, който се е отклонил от работа в границите на 15 години след навършване на пределната възраст за работа в запаса. Проектът също по този начин отбелязва, че съветските военнослужещи би трябвало да оказват цялостна опозиция на залавянето и да извършват военни отговорности даже при цялостно обграждане. Руски правозащитник означи, че всеки съветски военнослужещ, който бъде хванат, ще бъде разследван според съветския углавен кодекс.

Съобщава се, че китайски предприятия не престават да доставят дронове и елементи за дронове на Русия. New York Times заяви, че публични съветски митнически данни демонстрират, че близо 70 китайски експортьори са продали 26 марки дронове и елементи за дронове на стойност над 12 милиона $ на съветски лица от началото на съветската инвазия в Украйна. Съобщава се, че китайският производител на дронове Autel е продал две дронове на стойност милиони долари единствено за съветски субекти.

Китайските компании наподобява усилват продажбите си на налични в комерсиалната мрежа дронове за Русия, които имат двойна приложимост и които съветските сили могат да употребяват на бойното поле в Украйна. Тези налични в комерсиалната мрежа дронове евентуално нямат потенциал за потребен товар, който би разрешил на съветските сили да ги употребяват в обилни бойни или високоточни ударни функции. Все още остава нестабилно дали китайското управление ще реши да разреши на китайската отбранителна промишленост да продава смъртоносно съоръжение на Русия.

Руските сили не престават да организират интервенции по правоприлагането в окупираните региони, с цел да се насочат към проукраинските настроения и да принудят спазването на ограниченията за паспортизация. Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разгласява на 21 март фрагменти от чеченската полиция за битка с безредиците от групировката „ Ахмат-1 “, която прави инспекция на правоохранителните органи в неназовано окупирано село, на която се вижда по какъв начин влизат в дребна частна резиденция и намират украински флагове и украински „ наръчници за образование на саботажна и подривна работа “.

Въпреки че видеото наподобява мощно инсценирано, то показва, че интервенциите на правоприлагащите органи в окупираните региони са ориентирани изключително към всичко и всеки, за който се счита, че демонстрира проукраински настроения. Украинският център за опозиция означи на 21 март, че съветските сили са нахлули в домове в село Азов покрай Бердянск, окупираната Запорожка област, с цел да извършат „ превантивни обиски “ и да заплашват поданици, които не имат съветски паспорти, случайно задържайки тези, които отхвърлят да аплайват за съветско поданство.

Руските окупационни чиновници не престават да улесняват депортирането на украински деца в Русия. Окупационният началник на Херсонска област Владимир Салдо заяви на 21 март, че е подписал съглашение с шефа на Всеруския детски център „ Океан “ Наталия Соловей, съгласно което децата от окупираната Херсонска област ще отидат да „ почиват и учат “ в лагера „ Океан “ край Владивосток, Приморски край.

„ Океан “ се финансира и управлява от съветското държавно управление и Министерството на образованието, съгласно неговия уеб страница. Владивосток е по-близо до американския щат Аляска (приблизително 5000 км), в сравнение с до Херсонска област (над 7000 км).

Руските окупационни чиновници не престават напъните си за консолидиране на бюрократичния и административен надзор върху окупираните региони на Украйна. Окупационната администрация на Херсонска област съобщи на 21 март, че хората с увреждания ще би трябвало да се подложат на още един обзор според съветското законодателство за преиздаване на техния статут на неработоспособност.

Следователно окупационните управляващи употребяват издаването на статут на неработоспособност като оръжие, с цел да изискват от лицата да се записват и да дават персонална информация на окупационните органи. Руските окупационни управляващи също не престават да упорстват за издаването на съветски паспорти в окупираните територии. Окупационният началник на Запорожка област Евгений Балицки съобщи на 21 март, че 30 % от жителите (164 577 души) на окупираната Запорожка област са получили съветски паспорти и че в региона работят 16 стационарни и два мобилни отдела за приемане и издаване на паспортни документи.

Министерството на вътрешните работи (МВД) на Луганската национална република (ЛНР) по сходен метод съобщи на 21 март, че е отворило контролно-пропускателен пункт за кандидатстване и издаване на паспорти в Билолуцк и че пунктът е получил над 200 заявки за паспорти в деня на отварянето си.

Броят на заявките и притежателите на съветски паспорти евентуално са целеустремено пресилени от окупационните чиновници и действителният развой на кандидатстване евентуално става все по-принудителен. Украинската военна администрация на Луганска област означи, че съветските окупационни чиновници доста са ускорили процеса за отвод от украинско поданство в Луганска област, което евентуално ще форсира процеса на кандидатстване за съветски паспорт.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР