Руският президент Владимир Путин изглежда напът да въвлече и Беларус

...
Руският президент Владимир Путин изглежда напът да въвлече и Беларус
Коментари Харесай

Путин въвлича и Беларус във войната?

Руският президент Владимир Путин наподобява напът да въвлече и Беларус във войната си против Украйна.

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви през днешния ден за основаване на взаимна войскова групировкана двете страни, които официално са елементи от съюзна страна. Той сподели, че тя ще бъде употребена при положение на заплаха по нейната западна граница. Беларус беше една от изходните точки за съветското навлизане в Украйна на 24 февруари.

„ Във връзка с обострянето на западните граници на съюзната страна се договорихме да разположим районна формация на Руската федерация и Република Беларус. Това е всичко съгласно нашите документи. Ако равнището на опасност доближи настоящето равнище, както през днешния ден, започваме да използваме групировката на съюзната страна.Основата (винаги съм го казвал) на тази група е армията, въоръжените сили на Република Беларус. Трябва да ви уведомя, че сформирането на тази група стартира. Продължава, мисля, от два дни. Дадох заповед да започне формирането на тази формация “, написа Лукашенко, представен от държавната осведомителна организация БелТА.

Лукашенко уточни, че наскоро се е срещнал с съветския президент Владимир Путинв по време на неформалне среща на водачите на Общността на самостоятелните страни, образувана от някогашни руски републики след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Украинските медии напомнят, че вечерта на 8 октомври украинският дипломат в Минск Игор Кизим е бил поканен в беларуското външно министерство и му е била връчена нота с изказване, че Украйна готви удар против Беларус. Киев отхвърли тази информация и я нарече провокация на Руската федерация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР