Руският президент Владимир Путин иска да удави Украйна в кръвта

...
Руският президент Владимир Путин иска да удави Украйна в кръвта
Коментари Харесай

Зеленски пред БИЛД: Путин иска да удави Украйна в кръвта на руските войници

Руският президент Владимир Путин желае да удави Украйна в кръвта на съветските бойци. За тази цел ръководителят на Кремъл разгласи частична готовност в Русия.

 

Това съобщи президентът Володимир Зеленски в изявление за БИЛД.

Това е първият коментар на украинският държавен глава на днешния декрет на Путин за частична готовност. Зеленски съобщи, че е наясно с това решение и че не е гледал днешния му брифинг.

" Разполагам с цялата информация, която ми е нужна. В тази тирада нямаше нищо ново за мен ", споделя той пред немската медия.

Според Зеленски мобилизацията демонстрира, че Руската федерация има проблеми с офицерите и другия боен личен състав.

" Вече знаем, че са мобилизирали кадети, момчета, които не знаят по какъв начин да водят война. Тези кадети са починали. Те даже няма да могат да завършат образованието си. Те идват при нас, с цел да умират ", прибавя той.

Зеленски счита, че Путин се нуждае от многомилионна войска, с цел да реализира победи на фронта, защото съветските войски дават жертви и бягат от бойното поле.

Президентът акцентира, че Украйна ще работи съгласно проекта си и малко по малко ще освободи краткотрайно окупираните територии. Той е безапелационен и че по този начин наречените референдуми, които Кремъл ще организира в окупираните територии, са фиктивни и че " 90% от страните няма да ги признаят ".

" Не имам вяра, че той (Путин) ще употребява нуклеарни оръжия. Не мисля, че светът ще му разреши да го направи ", споделя още Зеленски, само че акцентира, че никой не може да надникне в главата на съветския президент и че " има опасности ".

Украинският държавен глава прикани света да не се поддава на заканите на Путин:

" Утре той може да каже: с изключение на Украйна, желаеме още една част от Полша, в противоположен случай ще използваме нуклеарно оръжие. Не можем да вършим такива взаимни отстъпки ", изяснява той пред БИЛД.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР